Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 04-05-2011

Scooterrijder raakt levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval

MOERDIJK: Een bromfietser raakte woensdagochtend 4 mei 2011 ernstig gewond bij een verkeersongeval op industrieterrein Moerdijk. De 22-jarige man uit Numansdorp kwam in botsing met een
vrachtwagencombinatie.

Slachtoffer reed om 05.30 uur op zijn scooter over het verplichte fietspad dat naast de Zuidelijke Randweg ligt. Ter hoogte van de Distriboulevard stak hij de weg over bij de fietsersoversteekplaats. Vermoedelijk verleende hij daarbij geen voorrang aan een naderende vrachtwagencombinatie. Er ontstond een aanrijding waarbij het
slachtoffer zwaar gewond raakte. Er was sprake van ernstig hersenletsel en thoraxletsel. De bromfietser werd in kritieke toestand per ambulance naar het Erasmusziekenhuis te Rotterdam overgebracht.
De vrachtwagen werd bestuurd door een 51-jarige man uit Wijngaarden. Voor hem is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Drie personen krijgen proces-verbaal wegens overtreding Opiumwet

BERGEN OP ZOOM: Agenten controleerden dinsdagmiddag 3 mei 2011 de inzittenden van een personenauto's. Dat gebeurde rond 17.30 uur op een parkeerplaats aan de Vierlinghweg De inzittenden reageerden geschrokken bij het zien van de politie. In de auto hing een sterke lucht van een luchtverfrisser, wat aanleiding was voor een nadere controle. Daarbij stuitten de agenten op drugs. Vermoedelijk was men bezig een
handelsvoorraad hasj te verdelen. De agenten vonden namelijk 13 gevulde gripzakjes een weegschaaltje, een stanleymesje, verpakkingsmateriaal en een aangebroken plak hasj (86,5 gram). Ook werden er gripzakje met zogenaamde ponypacks cocaïne aangetroffen. De verdovende middelen zijn door de politie in beslag genomen. Alle drie de inzittenden werden gearresteerd, waarbij bleek dat het om twee minderjarigen (2x 17) en een meerderjarige (19) verdachte ging. In het politiebureau hebben alle drie de arrestanten bezoek gehad van een advocaat. Daarna zijn zij verhoord en in vrijheid gesteld. Een van de minderjarigen was op 27 april jl opgepakt voor winkeldiefstal. Zijn voorlopige hechtenis was toen, onder voorwaarden, geschorst Doordat de knul opnieuw de fout was ingegaan, besliste de Officier van Justitie dat hij voorlopig vast blijft zitten.

40 x bekeuring bij snelheidscontrole op N-259

DINTELOORD: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hield dinsdag 3 mei 2011 een snelheidscontrole op de
Noordlangeweg in Dinteloord. De controle startte om 15.00 uur en duurde tot 21.00 uur. In dat tijdsbestek passeerden 3.511 automobilisten de radarapparatuur. Veertig van hen werden geflitst omdat ze te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

De politie controleert streng op de N 259 tussen Halsteren en
Dinteloord. Reden hiervoor is dat er in 2010 drie weggebruikers om het leven kwamen bij verkeersongevallen. Ook raakten tientallen mensen gewond bij ongelukken op deze weg. De controles moeten het aantal aanrijdingen met gewonden terugdringen. Een aantal controles wordt aangekondigd op www.om.nl en/of Twitter
Het bewuste wegvak is 20 kilometer lang en telt 32 kruispunten Om die reden worden er naast snelheidscontroles, ook verkeerstechnische maatregelen genomen. Zo heeft Rijkswaterstaat al vier rotondes aangelegd.

Man aangehouden na achtervolging

ZEGGE / OUDENBOSCH / ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagnacht 4 mei 2011 een 32-jarige man uit Etten-Leur aan na een achtervolging. De man reed extreem gevaarlijk en botste tegen een wegversperring en een heg. Ook probeerde hij meerdere keren een politieauto aan te rijden.

Een surveillerende politie-eenheid zag woensdag rond 04.20 uur een auto met aanhangwagen rijden op de Rijksweg-Zuid in Zegge. De automobilist kwam uit een zijstraat en bleef stilstaan bij het zien van de politie. De agenten besloten hem te controleren. Hierop ging de man er met hoge snelheid vandoor, reageerde niet op stoptekens en er ontstond een achtervolging. De bestuurder reed op de Rijksweg-Zuid bij een gesloten verklaring een afzetting omver. Hij reed vervolgens met hoge snelheid door Zegge richting Oudenbosch. Hij bereikte snelheden tot 100 km/u binnen de bebouwde kom. Op de rotonde aan de Bovendonkseweg stond een politieauto die hem de weg versperde. De bestuurder reed echter door. De agenten konden aan aanrijding maar net voorkomen. Een politieauto die hem wilde inhalen werd bijna door de man van de weg af gedrukt en moest uitwijken. De man reed via de Nijverheidsweg richting Etten-Leur. Daar reed hij bij de Hoge Donk over een grasveld en door een heg heen om vervolgens over de fietsbrug over de A-58 aan het Bolwerk heen te rijden. De automobilist reed de doodlopende Zundertsestraat in en reed hier een paaltje en vervolgde zijn weg over het fietspad en over de eerder genoemde fietsbrug. In de Kokkestraat reed de bestuurder uiteindelijk de sloot in. De drie inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Met behulp van een diensthond kon één verdachte worden aangehouden aan de Zundertseweg.

In de aanhangwagen lag een hoeveelheid losse kabels. Een deel ervan was tijdens de wilde rit al uit de aanhanger gevallen. Op de aanhanger zat geen kentekenplaat. De auto met aanhanger zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt waar de kabels vandaan komen. De 32-jarige man uit Etten-Leur is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij een wandeling maakte en de auto wel voorbij had zien komen, maar hier niets mee te maken had.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-05-2011 14:26 | © Regio Midden en West Brabant |