Unie van Waterschappen

Laatste nieuws

Woensdag, 4. Mei 2011

Deltaprogramma

Waterschappers kunnen de Unie-activiteiten rond het Deltaprogramma volgen op UvW SharePoint. De Unie van Waterschappen denkt mee bij de ontwikkeling van het Deltaprogramma 2012. De behandeling van de Deltawet in de Tweede Kamer wordt in mei verwacht.

De komende periode zullen diverse probleemanalyses van de deelprogramma's een plaats krijgen in het Deltaprogramma 2012, dat op Prinsjesdag uitkomt. De Unie van Waterschappen zit in een reviewteam met de staf Deltacommissaris, IPO, VNG, I&M en ENLI, om mee te denken bij de ontwikkeling van dit Deltaprogramma 2012.

Met een themagroep Samenhang Deltaprogramma, waarin diverse betrokken waterschappers bij het Deltaprogramma zitten, zijn de bestuurlijke punten uitgelicht en diverse dwarsverbanden gelegd. Dit geeft een goed beeld van de punten die voor de waterschappen van belang zijn voor het Deltaprogramma 2012 en het vervolg. Het Bestuurlijk Kernteam heeft deze punten ook onderschreven.

De komende periode zal naast het Deltaprogramma 2012 ook de nadruk liggen op Kennis, Governance en de bestuurlijke planning. Ook zal naar verwachting volgende maand de Deltawet op de Tweede Kameragenda komen. De Unie heeft onder de ad hoc Commissie Bestuurlijk Kernteam Deltaprogramma een onderdeel Unieactiviteiten toegevoegd. Hiermee zijn ontwikkelingen waar de Unie mee bezig is voor iedereen te volgen en zijn hierover diverse documenten terug te vinden.