GroenLinks

Uitnodiging kunstproject met Mariko Peters

Vrijdag 29 april 2011, 13:18u - Mariko Peters

Aanstaande zondag 1 mei zal GroenLinks Tweede Kamerlid Mariko Peters beginnen aan het driedaagse kunstproject `Allegories of Good and bad Government'. Vijf politici en vier kunstenaars verblijven van zondag 1 tot en met woensdag 4 mei, in de Amsterdamse tentoonstellingsruimte W139 om te praten over kunst en politiek.

Tijdens dit project bespreken de deelnemers hun eigen doelen en strategieën, maar ook hun samenwerking met anderen. Naast Peters nemen de Amsterdamse PvdA-wethouder Carolien Gehrels, burgemeester van Bloemendaal Ruud Nederveen (VVD), het Rotterdamse D66-raadslid Selima Belhaj en VVD-wethouder Michiel van Wessem uit Arnhem deel. Kunstenaars Nicoline van Harskamp, Jeanne van Heeswijk, Hans van Houwelingen en Jonas Staal vergezellen de politici.

De discussies vinden plaats aan de hand van bijvoorbeeld een kunstwerk, opiniestuk of nota dat de politici en kunstenaars inbrengen. Het gehele gesprek wordt op papier vastgelegd. Deze `feed' aan informatie is voor bezoekers aan W139 direct te zien op een groot scherm, dat ook de `muur' vormt tussen het gesprek van de vijf politici en vier kunstenaars en het publiek tijdens de 72 uur.

De titel van het project verwijst naar de fresco's van de Italiaanse schilder Ambrogio Lorenzetti (1290-1348) in het Palazzo Pubblico van Siena. Het idee voor de 3-daagse sessie komt voort uit gesprekken van Gehrels met kunstenaars Hans van Houwelingen en Jonas Staal.