FloraHolland


Gouverneur regio Puglia (Italië) bezoekt FloraHolland Naaldwijk

NAALDWIJK (4 mei 2011) - Vandaag bracht een delegatie uit de regio Puglia (Italië) een bezoek aan FloraHolland Naaldwijk. Dit in het kader van het versterken van de relatie tussen de regio Puglia en Nederland op het gebied van handel en logistiek. Zuid-Italiaanse kwekers vinden steeds meer de weg naar de Nederlandse veiling. Verdere ontwikkelingen van de railverbinding tussen Nederland en de regio Puglia in Italië, met name Bari, kan hierbij helpen. FloraHolland is al enige jaren betrokken bij het ontwikkelen van railtransport van en naar productie- en exportgebieden in Europa. In september 2010 sprak Edwin Wenink, Manager Supply Chain Development van FloraHolland, in het kader van Olandiamo in Puglia op een seminar over de mogelijkheden rond railtransport en dan in het bijzonder over het project GreenRail. Doel van het seminar was het versterken van de logistieke en handelsrelatie tussen Italië en Nederland, met name voor de regio Puglia. Daar was ook de Gouverneur van Puglia Mr. Nichi Vendola aanwezig en dat resulteerde in dit bezoek aan de veiling.

Tijdens de ontvangst, presentatie en de rondleiding door de veiling werd de delegatie geïnformeerd over het belang van onze sector, de ontwikkelingen in de internationale en de interne logistiek in de veiling, onder begeleiding van vestigingsmanager Gijs Kok en Jos Cornelissen (afdeling Commercie).

Verder samenwerking tussen FloraHolland en Italiaanse kwekers Op 3 maart 2011 organiseerde FloraHolland in Molfetta (in de buurt van Bari) een bijeenkomst met bijbehorende presentatie voor lokale snijbloemproducenten. Doel van de bijeenkomst was om de diensten van FloraHolland (o.a. aankoop en verkoop, kwaliteitscontrole, logistiek en handling, infrastructuur, financiële ondersteuning, marktinformatie en advies) onder de aandacht te brengen. Er was veel interesse van de lokale producenten in de bijeenkomst.

FloraHoland is reeds langer actief in Italië middels een logistiek centrum in Latina (in de buurt van Rome) opgericht in 2009 dat logistieke dienstverlening aanbiedt voor Italiaanse siertelers die hun producten internationaal willen verkopen. Sinds maart 2011 bestaat er nu ook deze mogelijkheid voor sierteeltproducten uit de provincie Puglia. De producten worden eerst naar Latina getransporteerd en van daaruit naar FloraHolland's zes vestiging en in Nederland en of Duitsland. Het interne Italiaanse transport wordt uitgevoerd door 2 Italiaanse transportbedrijven, het transport naar het Noorden wordt uitgevoerd door een Nederlands transportbedrijf. De eerste leveringen zijn inmiddels gestart. Deze acties in Italië maken deel uit van het jaarplan Import overige gebieden en worden vanuit FloraHolland gecoördineerd door Martin de Ruiter Area Manager Ov. Gebieden en Jan Betjes Internationaal Accountmanager voor Italië.