Nieuw-Vlaamse Alliantie




N-VA verwelkomt initiatieven migratiebeleid Europese Commissie

klok 4 mei 2011

De N-VA verwelkomt de initiatieven die de Europese Commissie vandaag heeft voorgesteld voor een meer gestructureerd en efficiënter migratiebeleid. Vorige week stelde de N-VA onder meer de herinvoering van grenscontroles in Schengen-gebied voor. Daarover bestaat nu een Europese consensus, want de Commissie stelt ook grenscontroles voor.

De mening van de N-VA is dus niet afwijkend als het gaat om een aantal dossiers met een Europese of internationale dimensie. De huidige ontwikkelingen in het Middellandse-Zeegebied zijn uiteraard een belangrijke factor. Naast verscherpte grenscontroles en een krachtigere Schengen-governance stelt de commissie nog dit voor: de voltooiing van het gemeenschappelijk Europees asielstelsel, meer gerichte legale migratie, uitwisseling van geslaagde integratie-ervaringen en een strategische benadering van de betrekkingen op het vlak van migratie met derde landen.

Daphné Dumery, Kamerlid van de N-VA: "Ik stel vast dat wij op dezelfde golflengte zitten als de Europese landen als het gaat om een efficiënter én humaner asielbeleid, waarbij de echte vluchtelingen worden opgevangen en de economische asielzoekers worden geweerd. De zogenoemde linkerzijde in dit land schreeuwt moord en brand als dergelijke voorstellen van de N-VA komen, maar ze worden wél gedragen door Europa." Auteur(s): Daphné Dumery, Kamerlid Contactinfo:

Annemie Nijs, Communicatieverantwoordelijke Kamerfractie N-VA E-post: annemie nijs n-va be