Gemeente Bellingwedde

Persbericht: Informateur aan de slag in Bellingwedde

Wedde, (4 mei ) - Op voorstel van de Commissaris van de Koningin en na een verkennend gesprek met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Bellingwedde is mevrouw Siepie de Jong uit Tolbert aan de slag gegaan als informateur.

Haar taak is om samen met de fractievoorzitters voortvarend te werken aan de samenstelling van een stabiel college dat het vertrouwen van de raad geniet.

Sinds half maart van dit jaar heeft het huidige college van B&W van Bellingwedde geen steun meer van een meerderheid in de raad. Coalitiepartner Plaatselijk Belang Bellingwedde (PBB) is toen uit het college gestapt. Sindsdien zijn er onderhandelingen gaande over de vorming van een nieuwe coalitie. De fracties kwamen daar echter niet uit en hebben in een gesprek met de Commissaris van de Koningin aangegeven, dat enige hulp van buiten zeer welkom zou zijn.

Mevrouw Siepie de Jong is lid van de PvdA en was van 1984 tot 2005 burgemeester van Leek. Van 1973 tot 1981 was zij lid van de Tweede Kamer en staatssecretaris van VRO in het tweede kabinet-Van Agt (1981-1982).


-Einde persbericht-

* Persbericht Bellingwedde informateur aan de slag 4-5-2011.pdf (32,02 KB)