Gemeente Medemblik


-

-

Dorpshuis De Vang wordt verbouwd

04-05-2011 |

Dorpshuis De Vang in Benningbroek ondergaat binnenkort een verbouwing.

Het gebouw uit 1970 is gedateerd met beperkte gebruikersmogelijkheden. Door het dorpshuis op te knappen en een extra ruimte te creëren hoopt het bestuur op voldoende en nieuwe mogelijkheden die de inwoners van Benningbroek/Sijbekarspel zullen uitnodigen om naar het dorpshuis toe te gaan.

Leefbaarheid
De verbouwing/renovatie is noodzakelijk om het multifunctioneel gebruik van de accommodatie te verbeteren en in stand te houden. De stichting hoopt hierdoor de leefbaarheid in de dorpen Benningbroek/Sijbekarspel te vergroten. De Vang speelt een belangrijke rol in de sociale contacten voor zowel jongeren als senioren. De verbouwing start maandag 23 mei a.s. en zal naar verwachting 16 december 2011 afgerond zijn. Het dorpshuis kan de renovatie bekostigen door de financiering van eigen middelen, subsidie van Provincie Noord-Holland, een bijdrage van het Oranje Fonds en een subsidie en lening van de gemeente Medemblik.

Informatie
Informatie hierover en over de verbouwing is terug te vinden op de website van dorpshuis de Vang: www.dorpshuisdevang.nl.