Gemeente Baarn

Aanleg nieuwe speelplekken in Pekingtuin

Woensdag 4 mei begint de gemeente met plaatsing van nieuwe speeltoestellen naast de poffertjeskraam in de Pekingtuin en bij de jeu de boules baan. Bij de poffertjeskraam komen een vogelnestschommel, een klimrek (apenrots) en een duikelrek in een valdempende ondergrond van zand. Bij de jeu de boules baan komen als extra's een klimboom, een duikelrek en een draaischijf. Rondom de jeu de boules baan zal de ondergrond van gras vernieuwd worden. Om de nieuwe grasmat een kans te geven aan te slaan zal het terrein rond de jeu de boules baan enkele weken met lint worden afgezet.

De speeltoestellen naast de poffertjeskraam zullen naar verwachting in de week van 15 mei klaar zijn voor gebruik door de kinderen. De plek rond de jeu de boules baan kan vanwege de kwetsbaarheid van de nieuwe grasmat niet meteen betreden worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dat 2 tot 4 weken duren.

De aanleg van de speelplekken in de Pekingtuin komt voort uit het speelruimtebeleidsplan dat in 2009 is opgesteld. Bij het inventariseren van de wensen en de plekken voor de speelruimtes zijn betrokkenen uitgenodigd om input te leveren. Ook voor uitvoering van de inrichting is gevraagd aan betrokkenen welke speeltoestellen zij graag op deze plek zouden willen. Naar aanleiding daarvan wordt nu ook de Pekingtuin van nieuwe speeltoestellen voorzien.