Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

College Súdwest Fryslân wil plan van aanpak Brede School Workum

Brede school

Het college van burgemeester en wethouders van Súdwest Fryslân laat een plan van aanpak opstellen om in Workum een Brede School te realiseren. Bij het zoeken naar een oplossing voor het huisvestingsprobleem van de St. Ludgerusschool is door verschillende partijen de wens uitgesproken voor de ontwikkeling van een Brede School in Workum.

In maart ondertekenden alle betrokken parijen een intentieverklaring om deel te nemen aan het realiseren van een Brede School gekoppeld aan het sportcomplex De Rolpeal in Workum. Het gaat dan om de St. Ludgerusschool, Basischool De Pipegaal, Basisschool It Finster, Kinderopvang ZWF, Sportstichting Workum, Plaatselijk Belang Workum, Voetbalvereniging Workum en de gemeente.

Het sportcomplex De Rolpeal is de enige geschikte locatie voor een Brede School in Workum.
De keuze voor deze locatie betekent dat één van de voetbalvelden van de Voetbalvereniging Workum verloren gaat. De gemeente stelt voor dit te compenseren met de aanleg van een kunstgrasveld.

Voor de nieuwbouw van St. Ludgerusschool en de renovatie/nieuwbouw van De Rolpeal is door de gemeente Nijefurd al geld gereserveerd. De verwachting is dat op termijn voor alle schoolgebouwen in Workum nieuwbouw nodig is. Dit alles bij elkaar maakt de ontwikkeling van een Brede School in de stad wenselijk.

Het ontwikkelen van Brede Scholen past binnen het beleid van de gemeente Súdwest Fryslân. Het is een goede oplossing om voorzieningen in kernen en wijken voor de langere termijn in stand te houden.