Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 4 mei 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, beleidsregels, (voor)ontwerp bestemmingsplannen, evenementenvergunningen, loterijvergunningen, gehandicaptenparkeerplaats en uitschrijvingen uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING AANGEVRAAGD

Datum ontvangst: 23 april 2011

Winkelcentrum Oostgaarde - Schermerhoek
Voor de activiteit: slopen

- gedeeltelijk slopen dak/gevels en vloeren.

Datum ontvangst: 26 april 2011

Anna Karenina erf 18 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één den en één spar wegens overlast.

Othello 35 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één berk wegens overlast. Geen herplant.

OMGEVINGSVERGUNNING VERLEEND

Verzenddatum: 26 april 2011

Langs Schollevaartseweg tussen lichtmast 020 en 167 (gemeente) Voor de activiteit: broeken

- van een elzenhakwal met 33%. De elzenhakwal is verouderd en instabiel. Door te broeken wordt de elzenhakwal weer verjongd. Op de open plekken worden nieuwe elzen aangeplant om zo de elzendichtheid te verhogen.

Langs Slotlaan tussen de A. van Rijckevorselweg en P.C. Boutenssingel (gemeente) Voor de activiteit: broeken

- van een elzenhakwal met 33% wegens verjonging van de elzenhakwal. Herplant met elzenspillen op de open plekken.

Langs metrobaan tussen de Rivierweg en Slotlaan (gemeente) Voor de activiteit: dunnen

- van een strook bosplantsoen. Door een lichte dunning (20%) uit te voeren kunnen de overgebleven bomen beter groeien en komt de metrobaan vrij van bomen. Geen herplant. Het betreft dunnen.

Verzenddatum: 27 april 2011

Bernsteinstraat 1
Voor de activiteit : bouwen

- carport.

Verzenddatum 28 april 2011

Othello 35 (Particulier)
Voor de activiteiten: Kappen van een berk wegens overlast. Geen herplant.

Verzenddatum: 29 april 2011

Franckstraat 56
Voor de activiteit: bouwen

- opbouw garage.

Franckstraat 58
Voor de activiteit: bouwen

- opbouw garage.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

INFORMATIEAVOND VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN 'S-GRAVENLAND

De eerste versie (het voorontwerp) van het nieuwe bestemmingsplan 's-Gravenland is gereed. Vanaf 21 april 2011 tot en met 1 juni 2011 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen (inspraak)reacties worden ingediend.

Inloopbijeenkomst

Er wordt op 12 mei 2011 tussen 19:30 uur en 21:45 uur, in de basisschool OBS-West, Berliozstraat 11 een inloop informatieavond gehouden. U kunt dan vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente. Om 19.30 uur en nogmaals om 20.45 uur wordt er een korte presentatie gehouden.

Wat verandert er?

In de wijk 's-Gravenland zijn op korte termijn geen grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen te verwachten. Het bestemmingsplan legt voornamelijk de bestaande situatie vast (conserverend karakter).

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848792, e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

BELEIDSREGELS OVEREENKOMST GELDLENING

Het college heeft in zijn vergadering van 26 april 2011 de Beleidsregels voor het aangaan van een overeenkomst van geldlening met een (ex-)gedetineerde ten behoeve van het doorbetalen van de woonlasten tijdens detentie en/of de kosten voor de aanschaf van een identiteitsbewijs, vastgesteld.

Deze beleidsregels maken het onder andere mogelijk dat een lening wordt verstrekt voor de doorbetaling van de woonlasten tijdens detentie voor maximaal zes maanden.

De beleidsregels treden de dag na deze bekendmaking in werking en liggen vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en zijn tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

De verordening is ook te raadplegen op www.capelleaandenijssel.nl en via www.overheid.nl.

BELEIDSREGELS INDIVIDUELE VERSTREKKINGEN WMO

Het college heeft in zijn vergadering van 26 april 2011 de Beleidsregels ten behoeve van individuele verstrekkingen Wmo vastgesteld. Met inwerkingtreding van de beleidsregels vervallen de Beleidsregels persoongebonden budget 2009 en het huidige verstrekkingenboek individuele voorzieningen.

De beleidsregels zijn bedoeld om de manier waarop de gemeente Capelle aan den IJssel de Wet maatschappelijke ondersteuning uitvoert, voor iedereen helder te maken.

De beleidsregels treden in werking de dag na deze bekendmaking en liggen vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en zijn tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

De verordening is ook te raadplegen op www.capelleaandenijssel.nl en via www.overheid.nl.

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvraag voor een evenementenvergunning is ter informatie.

Buurtfeest 10 jaar Fascinatio door de gemeente Capelle, op het grasveld aan de Fascinatio boulevard op 17 juni 2011 van 16.30 tot 19.30.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR

Stadscentrum De Koperwiek voor een klein evenement, in het kader van de heropeningsweken van de Koperwiek op zaterdag 4 juni van 11.00 tot 16.00 uur op het Stadsplein tegenover de ingang van de Etos.

LOTERIJVERGUNNING VERLEEND VOOR

Stichting buurtgroep Capelle West op 11 augustus 2011 voor zomerspeelweek.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd: buurtbarbecue op zaterdag 11 juni 2011 van 16.00 uur tot 23.00 uur op het pleintje van Ferdinand Huyckburg.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 26 april 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters Geboortedatum Adres

Serrano Ayala, F. - 28-03-1984 - Helena erf 38
Ayala Ayala, D.M. - 21-05-1986 - Helena erf 38
Precilia, R.R. - 17-07-1988 - Dotterlei 61

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 02-05-2011 (datum besluit 20-04-2011) kentekennummer 22-LK-DX Bugel 148 .

Bovengenoemd besluit en de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.