Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-05-2011

Twee aanhoudingen na diefstal van bouwterrein

BREDA: De politie kreeg woensdag tegen 07.00 uur melding van een inbraak aan de Dr. Struyckenstraat. De melder zag een man uit een pand komen waar werkzaamheden werden verricht. De man was met een tas vol spullen weggelopen in de richting van de Hudsonstraat. De melder ging achter de man aan en zag hem bij een woning aan de Hudsonstraat naar binnen gaan. Aan de hand van de melding hield de politie in de woning een 55-jarige Bredanaar aan. Hij verklaarde alleen in de woning te wonen en de man die eerder zijn woning binnen was gegaan niet te kennen. De man is aangehouden in verband met heling. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.
Aan de hand van de getuigenmelding en het opgegeven signalement kon de politie op de Slingerweg een tweede verdachte aanhouden. De 46-jarige Bredanaar uit Breda is in verzekering gesteld op het politiebureau. Hij ontkende de diefstal bij in verzekeringstelling. Agenten namen onder andere gereedschap en snoeren in beslag.
Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Man aangehouden na achtervolging

RUCPHEN/ ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagnacht een 32-jarige man uit Etten-Leur aan na een achtervolging. De man reed extreem gevaarlijk en reed onder andere een wegversperring en een heg omver. Ook probeerde hij meerdere keren een politieauto aan te rijden.

Een surveillerende politie-eenheid zag woensdag rond 04.20 uur een auto met aanhangwagen rijden op de Rijksweg-Zuid in Zegge. De automobilist kwam uit een zijstraat en bleef stilstaan bij het zien van de politie. De agenten besloten hem te controleren. Hierop ging de man er met hoge snelheid vandoor, reageerde niet op stoptekens en er ontstond een achtervolging. De bestuurder reed op de Rijksweg-Zuid door een geslotenverklaring en reed een afzetting omver. Hij reed vervolgens met hoge snelheid door Zegge richting Oudenbosch. Hij bereikte snelheden tot 100 km/u binnen de bebouwde kom. Op de rotonde aan de
Bovendonkseweg stond een politieauto die hem de weg versperde. De bestuurder reed door. De agenten konden aan aanrijding net voorkomen. Een politieauto die hem wilde inhalen werd bijna door de man van de weg af gedrukt en kon net een aanrijding ontwijken. De man reed via de Nijverheidsweg richting Etten-Leur. Daar reed hij bij de Hoge Donk over een grasveld en door een heg heen om vervolgens over de fietsbrug over de A58 aan het Bolwerk heen te rijden. De automobilist reed de doodlopende Zundertsestraat in en reed hier een paaltje en vervolgde zijn weg over het fietspad en over de eerder genoemde fietsbrug. In de Kokkestraat reed de bestuurder uiteindelijk de sloot in. De drie inzittenden van de auto sprongen uit de auto en gingen er vandoor. Met behulp van een diensthond kon een verdachte worden aangehouden aan de Zundertseweg.
In de aanhangwagen lag een hoeveelheid losse kabels. Een deel ervan was tijdens de wilde rit uit de aanhanger gevallen. Op de aanhanger zat geen kentekenplaat. De auto met aanhanger zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt waar de kabels vandaan komen.
De 32-jarige man uit Etten-Leur is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij een wandeling maakte en de auto wel voorbij had zien komen, maar hier niets mee te maken had.

17-jarige veelpleger in de kraag gevat na winkeldiefstal

ULVENHOUT: Personeel van een winkel in de Dorpsstraat meldde
dinsdagavond dat er zojuist een winkeldief was weggerend uit de winkel. Hierop zou buiten een vechtpartij zijn ontstaan tussen de verdachte en personeel van de winkel. De politie kreeg bij aankomst aanwijzingen waar de man heen was gerend. De 17-jarige Bredanaar werd in de bosjes aangetroffen in de Poststraat. Hij wilde niet opstaan en hield zijn handen uit het zicht. Omdat de agenten niet bij de man konden komen werd hem opgedragen zijn handen te tonen, anders zou men pepperspray gebruiken. De man weigerde zijn handen te laten zien en werd met pepperspray in het gezicht gespoten. Hierna reageerde de man nergens meer op en er werd een ambulance ingeroepen. Ambulancepersoneel zag geen reden de man mee te nemen voor behandeling en de man is
overgebracht naar het politiebureau. Hier is de 17-jarige verdachte in verzekering gesteld omdat hij bekend staat als veelpleger. De man ontkende de diefstal en vertelde dat hij enkel lag te slapen in de bosjes.

Beschonken automobilist rijdt met 150 km/u door bebouwde kom

BREDA: De politie zag woensdag tijdens surveillance een auto rijden op de Leursebaan. Bij navraag aan de hand van het kenteken bleek dat er voor de auto geen verzekering was afgesloten. De man reed met snelheden tot boven de 150 km/u over de Leursebaan de Drielindendreef en door de aangrenzende wijken. De bestuurder reageerde niet op zwaailichtend en sirene en op het stopteken. Ook bij wegwerkzaamheden, waar maar 30 km/u gereden mag worden remde de bestuurder niet. Bij de Attelakenseweg stopte de auto en kon de automobilist. Uit een blaastest bleek dat de 49-jarige man uit Etten-Leur teveel gedronken had.
Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen en hieruit kwam een uitslag van 540 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd vanwege het rijden met extreem hoge snelheid.
De verdachte verklaarde dat hij ongeveer 15 flesjes bier had gedronken en enkele shotjes. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 04-05-2011 15:49 | © Regio Midden en West Brabant |