Politie Twente

Geslaagde teenageparty door goede samenwerking Rijssen
Het alcoholmatigingsbeleid dat Politie Twente en de lokale Horeca, in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten, voeren heeft er voor gezorgd dat de Teenageparty gisteravond, 3 mei, zonder incidenten is verlopen. Een 16-jarige jongen uit Haaksbergen is door de portier van een discotheek de toegang geweigerd omdat hij alcohol had gedronken. Drie jongens uit Deventer, twee van 14 jaar en één van 15 jaar, zijn aangemeld voor alcohalt. Dit omdat zij op het station alcoholhoudende drank dronken. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Alcohalt
Alcohalt is een leerstraf voor Twentse jongeren tussen 12-18 jaar. De leerstraf wordt aangeboden aan de jongeren maar ook aan de ouders/verzorgers. Zij krijgen beiden een training aangeboden die hen bewust moet maken van de schadelijke gevolgen van alcohol. Het betreft een samenwerking van het OM, Politie Twente, Halt Twente en TACTUS Verslavingszorg. Bij signalering van jongeren die onder invloed van alcohol een delict begaan, wordt de jongere meegenomen naar het politiebureau, waar zijn of haar ouders/verzorgers de jongere kunnen komen ophalen. Daarna vindt een doorverwijzing plaats naar het OM of naar Halt Twente. Halt Twente roept de jongere en de ouders/verzorgers op voor een gesprek. Daarna vindt of een doorverwijzing plaats naar TACTUS waar de jongere en de ouders afzonderlijk van elkaar een training volgen, of er volgt een Haltafdoening. (2011041405)

Hennepkwekerijen aangetroffen
Almelo
Naar aanleiding van een M-melding (Meld Misdaad Anoniem) is dinsdag 3 mei rond 15.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan het Vincent van Goghplein. Er waren twee kamers ingericht als hennepkwekerij. De plantjes waren pas geoogst. Afdeling Drugs en Wapens van Politie Twente gaat ervan uit dat er circa 315 plantjes hebben gestaan en heeft alle benodigde apparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Stroom werd illegaal afgetapt. De 26-jarige eigenaar van de woning was niet aanwezig, maar is later aangehouden en in verzekering gesteld. (2011024841)

Almelo
Aan de Brugstraat is dinsdag 3 mei omstreeks 07.30 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van een woning werden 100 stekjes en 50 plantjes aangetroffen. Afdeling Drugs en Wapens van Politie Twente vond bij onderzoek in het pand ernaast, te bereiken via de woonkamer, nog een hennepkwekerijruimte. Hier waren de circa 100 plantjes pas geoogst. Stroom werd illegaal afgetapt. De aanwezige plantjes en benodigde apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De 44-jarige eigenaar van de woning is aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt. (201141043)

Voor de derde keer op de snorfiets zonder rijbewijs Almelo
Een 18-jarige man uit Almelo is maandag voor de derde keer aangehouden omdat hij zonder het benodigde rijbewijs op een snorfiets reed.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 04.45 uur op de snorfiets rijden aan de Rappersweg en hielden hem ter controle staande. De man kon zijn rijbewijs niet overleggen. Ook bleek de snorfiets niet verzekerd te zijn. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011041033)

Veelpleger woninginbraak aangehouden Enschede
In de nacht van dinsdag 3 en woensdag 4 mei is een 43-jarige man uit Hengelo aangehouden die verdacht wordt van een poging inbraak.

Omstreeks 01.45 uur werden de bewoners van een woning aan de Hengelosestraat gewekt door hun blaffende hond. Via het raam zagen ze een man weglopen bij hun woning. Aan de hand van het signalement konden agenten van Politie Twente de verdachte rond 02.30 uur aanhouden. De man bleek veelpleger en is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2011041416)

Fietsendief gepakt
Enschede
Een 26-jarige man uit Enschede is dinsdag 3 mei aangehouden die ervan wordt verdacht een fiets te hebben gestolen.

De man had omstreeks 09.10 uur een fietssleutel weggenomen bij een overheidinstantie aan de Korte Hengelosestraat. De fiets, waarbij de sleutel hoorde, bleek eveneens te zijn verdwenen. Naar aanleiding van de camerabeelden kon hij iets later worden aangehouden. Hij reed op dat moment op een andere gestolen fiets. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011041084)

Te veel alcohol
Wierden
Politie Twente heeft in de vroege ochtend van woensdag 4 mei een 34-jarige man uit Wierden aangehouden aan de Smeijerskampstraat omdat hij met te veel alcohol op in zijn brommobiel reed.

De man werd rond 04.10 uur onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse 1,59 promille uitwees. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt. (2011041422)

Eenzijdig ongeval
Tubbergen
Een 21-jarige vrouw uit Bruinehaar is dinsdag 3 mei gewond geraakt toen zij omstreeks 12.00 uur met haar auto aan de Tubbergeresweg in de berm terecht kwam en bij de stuurcorrecties over de kop sloeg.

Toen politieagenten ter plaatse kwamen was de vrouw al uit haar auto. Zij is ter controle met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011041182)

Schuurinbraken
Oud Ootmarsum / Tilligte
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 mei is in twee schuren aan de Ottershagenweg een inbraak gepleegd.

Bij de ene schuur zijn een zitgrasmaaier, een aanhanger met kenteken WF-83-SR en een elektrische fiets gestolen. Uit de andere schuur is een zitmaaier weggenomen. Politie Twente doet onderzoek naar deze inbraken.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze inbraken of die weten waar de gestolen goederen zich bevinden. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Dinkelland 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011041080 / 2011041373)

Tips om een inbraak in schuur/berging/garage te voorkomen

. Het is belangrijk om de schuur, berging en/of garage altijd met deugdelijk slot met sleutel af te sluiten en de sleutel te bewaren op een niet bereikbare plaats. . Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt. . Wees er op attent dat zelfs ramen van 15 cm grootte een mogelijkheid bieden om in te breken! . Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en schanieren. Voor ramen geldt hetzelfde. . Draadglas biedt géén bescherming tegen inbraak! . Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten. . Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet: zet ze dan vast.

Beginnend bestuurder rijdt gevaarlijk en beledigt agent Enschede
Een 19-jarige man uit Hengelo is dinsdag 3 mei zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Een motoragent reed omstreeks 07.30 uur op de uitvoegstrook van afslag 26 van de Rijksweg A35. De 19-jarige man voegde plotseling ook uit, waar dit niet meer mocht. De motoragent moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Toen hij de 19-jarige een stopteken gaf, dreigde deze tegen hem aan te rijden en stak zijn middelvinger op. Met behulp van een vrachtwagenchauffeur die de situatie had gezien, is de 19-jarige automobilist staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011041045)

Fietser gewond bij aanrijding
Enschede
Een 69-jarige fietser is dinsdag 3 mei rond 10.40 uur gewond geraakt toen hij over de Broekheurnerring reed en werd aangereden door een auto.

De auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Enschede, kwam van het Stroink en sloeg linksaf de Broekheurnerring op. De automobilist zag hierbij de fietser over het hoofd. De fietser is met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011041120)

Inbraak bij voetbalvereniging
Goor
Bij een voetbalvereniging aan de Pluvierstraat is tussen maandag 2 mei 23.15 uur en dinsdag 3 mei 10.30 uur een inbraak gepleegd. De daders hebben diverse audio(visuele) apparatuur weggenomen.

Politie Twente is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Goor 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011041141)

Wisseltruc
Rijssen
Bij een winkel aan de Pantijn in winkelcentrum de Hoge Wal is maandag 2 mei tussen 16.00 en 17.00 uur geld ontvreemd door middel van een wisseltruc.

Een man kwam de winkel in en wilde geld wisselen. De medewerkster voldeed aan het verzoek, maar toen de man nog meer wilde wisselen, zag ze dat de man een dik pak geld in zijn binnenzak had. Zij vertrouwde het niet en sloot de kassa. Bij het opmaken van de kas werd geld gemist.

Het volgende signalement van de dader is gegeven: . Man van circa 40 - 50 jaar . Lengte 1.60 - 1.65 m.
. Donker getinte huidskleur . Gezet postuur, dik hoofd . Zwart glanzend haar, opzij gekamd . Net gekleed in donkere pantalon en donker jack . Man sprak Engels

Wellicht zijn er mensen die de man in het winkelcentrum hebben zien lopen of zelf de dupe zijn geworden van zijn praktijken. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011041083)

Verkeerscontrole
Ambt Delden
Politie Twente heeft dinsdag 3 mei tussen 20.00 en 20.30 uur gecontroleerd op het naleven van de geslotenverklaring aan de Kanaaldijk.

Slechts drie voertuigen zijn staande gehouden. Eén automobilist kreeg een bekeuring. (2011041369)

Valse 112-meldingen
Oldenzaal
In de periode van maandag 4 april tot en met maandag 2 mei is vanaf hetzelfde telefoonnummer ruim 625 keer onterecht gebeld met het alarmnummer 112. Bij onderzoek is gebleken dat de beller een jong kind was, daarom is dit keer afgedaan met een flinke waarschuwing.

Onterecht bellen met 112 of het doen van een valse 112-melding is strafbaar. Niet alleen kan de beller een boete verwachten, ook kunnen de kosten van onnodige politie-, ambulance- of brandweerinzet op hem/haar worden verhaald. Politie Twente wil erop wijzen dat alle telefoons op te sporen en uit te lezen zijn, ook prepaid of zonder simkaart. (2011041184)

Kunst gestolen
Losser, Overdinkel
Tussen zaterdag 30 april en maandag 2 mei is kunst gestolen dat tentoongesteld was in het kader van de Kunstroute Losser/Overdinkel. Het betreft twee banieren (spandoeken) en een schaal/vaas (zie foto).

Eén banier is ontvreemd uit een boom vlakbij de rotonde op de Enschedesestraat in Losser en de andere uit een boom aan de Hoofdstraat te Overdinkel. De schaal/vaas was tentoongesteld in een tuincentrum aan de Hoofdstraat.

Wellicht zijn er mensen die iets weten van deze diefstallen of die weten waar de kunststukken zich bevinden. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011041119 / 2011041126)

---


Noot voor redacties