Belgische Federale Overheid



Op zoek naar Belgische sporen van de Tweede Wereldoorlog

Datum: 04 mei 2011

Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis is momenteel op zoek naar allerlei objecten die te maken hebben met vier thema's uit de Tweede Wereldoorlog.

In 2004 ging in het Koninklijk Legermuseum het project 'Europees Forum van Hedendaagse Conflicten' van start. Dit project wil de grote conflicten van 1918 tot het begin van de 21ste eeuw in kaart brengen en is vandaag al aan zijn derde fase toe. De eerste fase handelde over de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog, het Interbellum en de eerste maanden van de Tweede Wereldoorlog. De tweede fase handelde over de periode 1940-1944. Momenteel wordt er echter specifiek gewerkt rond de volgende thema's uit WO II:

* de bezetting en de bevrijding van België
* het einde van de Tweede Wereldoorlog (vanaf de bevrijding van België)

* de Slag in de Stille Oceaan

* de nazikampen

Heeft u nog ergens een uniform, een uitrusting, een originele foto, een origineel document, een origineel filmpje, een medaille ... liggen die met een van deze vier thema's te maken heeft en bent u bereid dit te schenken aan het museum? Neem dan zeker contact op. Als u dit wenst, kan het Legermuseum uw foto's en films ook kopiëren en u de originelen terugbezorgen.

Het Koninklijk Legermuseum rekent op uw hulp om deze belangrijke gebeurtenissen in kaart te brengen!

Voor meer informatie, kunt u bellen naar 02 737 78 03, een e-mail sturen naar wannes.devos@klm-mra.be of langskomen in het museum.