Politie Noord-Holland-Noord

Politiemedewerker ontslagen

Alkmaar, 04-05-2011 o 17.00 uur

Politiemedewerker ontslagen

Alkmaar, woensdag 4 mei

De politie Noord-Holland Noord heeft een medewerker van het korps ontslagen wegens bedreiging van zijn leidinggevende. De politiemedewerker bedreigde in oktober 2010 zijn leidinggevende. Deze bedreiging herhaalde hij vervolgens in gesprekken met verschillende andere collega's.

De korpsbeheerder heeft besloten dat gezien de ernst van de situatie alleen de zwaarste disciplinaire maatregel op zijn plaats is.

Naast een disciplinair onderzoek werd ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Hoewel de officier van justitie vond dat sprake was van een ernstig strafbaar feit, heeft hij besloten deze zaak voorwaardelijk te seponeren met een proeftijd van 2 jaar, waarbij als extra aanvulling een contactverbod voor dezelfde periode werd vastgesteld. Ondanks het feit dat de officier van justitie de zaak bewijsbaar vond seponeerde hij onder voorwaarden omdat de betrokken medewerker naar het oordeel van de officier al door de gevolgen van het strafbare feit, waaronder het het ontslag, voldoende gestraft was