Rochdale


04 mei 2011
Evacuatiehulp voor bewoners Teslastraat door kapotte lift

In het gebouwencomplex van Woningstichting Rochdale aan de Teslastraat in Amsterdam Watergraafsmeer is de liftinstallatie buiten werking.

De motor is doorgebrand. Omdat bewoners een aantal dagen geen gebruik kunnen maken van deze voorziening, zet Rochdale extra medewerkers van schoonmaakbedrijf Ancora in om de bewoners naar beneden of naar boven te brengen. Alle bewoners in het complex die bij Rochdale huren, hebben een brief gekregen waarin de corporatie haar excuses aanbiedt voor het ongemak, en waarin verdere instrukties worden gegeven omtrent de extra hulp die wordt verleend.

Evacutietoestel
Er is gezorgd voor een evacuatiestoel zowel naar boven als beneden, de twee medewerkers die dit toestel bedienen bevinden zich in de entreehal. Bewoners kunnen met hen contact opnemen. Mensen kunnen ook worden opgehaald in hun woning. De liftinstallateur heeft reeds de nieuwe motor besteld en tot deze functioneert, zullen de medewerkers beschikbaar blijven. In verband met de dodenherdenking zullen zij tot 21.00 uur aanwezig zijn, de dagen daarna van 7.30 uur tot en met 17.00 uur.

Noodgevallen
De lift zal ook voor noodgevallen niet ingezet kunnen worden. Politie, brandweer en ambulance-medewerkers kunnen tijdens de liftafsluiting gewoon gebruik blijven maken van het trappenhuis. De bewoners moeten zelf bij elke 112-melding en aanvraag voor taxi- en ziekenvervoer aangeven dat de lift buiten werking is.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.