Pakketservice van TNT Post sluit meerjarig contract met TWI

Persbericht van TNT Post

HOOFDDORP, 4 mei 2011 - Vandaag maakt TNT Post bekend een vijfjarig insourcing contract te hebben getekend met het in Nieuwveen gevestigde TWI, logistiek partner van de reisbranche in Nederland. TWI voorziet reis- en toeristenbureaus van reisbescheiden, facturen, brochures en ander (promotie)materiaal.

Als onderdeel van het contract neemt Pakketservice van TNT Post de unit 'Lijndienst' over, de distributiedienst van TWI, die uit negentien medewerkers en voertuigen bestaat. Door het contract groeit het volume van Pakketservice met bijna 1 miljoen business to business pakketten per jaar. Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur van Pakketservice van TNT Post: 'De overname van de transporttak van TWI past perfect in de groeistrategie voor winkelbelevering van Pakketservice.'

Over TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 15 miljoen poststukken (waarvan ruim 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf distribueert daarnaast post in een aantal Europese landen. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post in 2010 bedroeg 4.268 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

EINDE BERICHT




Razende Robot Reporter