Politie Amsterdam-Amstelland

Onderzoek 'Vondelparksteker' gesloten Het incident in het Vondelpark, waarbij een 23-jarige man vorig jaar werd neergestoken, wordt niet verder onderzocht. Een uitgebreid onderzoek heeft niet tot een oplossing van het misdrijf geleid. Het onderzoeksteam heeft inmiddels zowel het slachtoffer als zijn familie in kennis gesteld .

De leider van het onderzoek, Ton Ujterwijk, betreurt het dat ondanks de grote media-aandacht en meer dan 250 tips de zaak niet is opgelost. "Deze zaak heeft maatschappelijk gezien veel teweeg gebracht en we hebben alle scenario's tot op de bodem uitgerechercheerd. Helaas zonder resultaat." De politie benadrukt dat indien er nieuwe feiten of omstandigheden naar voren komen, die uiteraard onderzocht worden.

Het slachtoffer zat in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober 2010 met zijn vriendin in het Vondelpark toen hij plotseling door een onbekende man werd belaagd en gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen, maar zakte na vijftig meter in elkaar. Hij werd kort daarop gereanimeerd door de politie en overgebracht naar een ziekenhuis. De dader rende na de steekpartij het park in.