Gemeente Millingen


Herdenking woensdag 4 mei om 19.00 uur in Millingen aan de Rijn

Het thema van de herdenking is dit jaar: "Vrijheid op straat". De herdenking begint met een bijeenkomst in het kerkgebouw. Daarna is er vanaf de kerk een `stille tocht' naar het monument waar de herdenkingbijeenkomst wordt voortgezet.

Op woensdag 4 mei herdenkt Millingen aan de Rijn alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in en buiten het Koninkrijk der Nederlanden zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Burgemeester Schuurmans houdt tijdens de herdenking een toespraak. Leerlingen van de St. Martinusschool lezen een gedicht voor en het koor `Vivace' zingt liederen. Ook fanfare Ons Genoegen werkt mee aan de herdenking. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het kerkgebouw. Om 19.50 uur vertrekt de `Stille Tocht' vanaf de kerk naar het herdenkingsmonument bij het gemeentehuis, via de volgende route:
St. Antoniusplein, St. Willibrordstraat, langs Gasthuis St. Jan de Deo, St. Willibrordstraat vervolgen, Zeelandsestraat, Heerbaan tot aan het herdenkingsmonument bij het gemeentehuis.

Hier vindt om 20.00 uur de herdenkingsceremonie plaats. Aan het eind van de herdenking is er voor iedereen de gelegenheid om bij het monument bloemen te leggen.
Het is gebruikelijk dat de Nederlandse vlag op 4 mei half stok wordt gehangen.