Kunst op straat in kunstenaars dorp Laren (NH)


Van 14 tot 22 mei is er in Laren kunst op straat te zien gemaakt door kunstenaars en scholieren

LAREN (NH), 20110504 -- Van 14 tot 22 mei is er in Laren (NH) kunst op straat te zien gemaakt door kunstenaars en scholieren. In dit project, dat een initiatief is van de vereniging Jeugd en Artiest, hebben de leerlingen van de twee Larense middelbare scholieren de opdracht gekregen een kunstwerk te maken voor de openbare ruimte waarbij de locatie een onderdeel van het kunstwerk moet zijn.

De leerlingen worden in dit project begeleid door 7 professionele kunstenaars die werken met verschillende materialen, zoals licht, touw, film, theater, verf, polyester en plastic/textiel. Deze kunstenaars maken ieder ook een werk op locatie in Laren en hebben de leerlingen geïnspireerd en begeleid in het gebruik van diverse technieken en materialen.

Meer informatie en de folder van de route kunt u vinden op de site. www.jeugdenartiest.com. De folder is ook op diverse locaties te verkrijgen tijdens het evenement.

Deelnemende scholen: Laar&Berg, College de Brink

Deelnemende kunstenaars: Carin Buis, theater; Tamar Frank, lichtinstallaties; Berdien Nieuwenhuizen, papierinstallaties; Chiel Kuijl, touwinstallaties; Baukje Hiemstra, film en animaties; Marjolein Schiffers; schilderen en Barbara Kluiver, beelden.

Plaats: Laren NH
Datum:14-22 mei 2011
Kosten: gratis
www.jeugdenartiest.com





Ingezonden persbericht