Ingezonden persbericht


de amsterdamse jeugdteJAterschool speelt Ons Decamerone Elf jongeren. Eén boek. Kunnen ze aan hun lot ontsnappen?

Op 4, 6 en 7 mei 2011 speelt de productieklas van de amsterdamse jeugdteJAterschool de sprankelende voorstelling Ons Decamerone in het Rozentheater te Amsterdam. De voorstelling is geïnspireerd op de Decamerone, het zeer inspirerende boek van Giovanni Boccaccio.

Regisseur Natalie Heevel is op een frisse manier aan de slag gegaan met de thematiek van het boek. De raamvertelling van het boek staat model voor de structuur van de voorstelling. De verhalen die de personages vertellen en spelen, schreven de leerlingen zelf naar aanleiding van filosofie- en schrijflessen. Hiermee leveren de spelers een grote persoonlijke bijdrage. Dit unieke project toont ons een humoristische, maar tevens kritische kijk op de belevingswereld van jongeren die overleven door de kracht van de verbeelding. Op subtiele wijze worden groepsprocessen tussen jongeren bloot gelegd.

Ons Decamerone
Een meisje besluit haar lot in eigen hand te nemen. Ze vlucht en neemt tien andere jongelingen mee. Samen verblijven ze tien dagen in quarantaine. Om de tijd door te komen besluiten ze er een feestje van te maken en een bestseller te schijven. Geïnspireerd op het alom geprezen boek van Giovanni Boccaccio groeit hun boek Ons Decamerone. Een voorstelling vol humor, lust en losbandigheid, gevoed door een altijd onderliggende angst voor de dood.

de amsterdamse jeugdteJAterschool
de amsterdamse jeugdteJAterschool stelt jongeren in de gelegenheid kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van toneel en theater op professionele wijze en in de breedste zin van het woord. In Ons Decamerone spelen en dansen 11 leerlingen in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar, die na een strenge selectie werden uitgekozen voor de productieklas.

datum: woensdag 4 mei 20.30 uur (try-out), vrijdag 6 mei 20.00 uur (première), zaterdag 7 mei 14.00 en 20.00 uur, daarna tournee t/m april 2012 theater: Rozentheater, Rozengracht 117 te Amsterdam kassa: 020-6207953, www.rozentheater.nl

PROMOfilm: http://www.youtube.com/watch?v=CWktsmg-5dQ