Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


-

NOS uitzendingen woensdag 4 mei 2011

HILVERSUM, 3 mei 2011

4 mei: Nationale Herdenking en Kamp Westerbork, de film.

Op woensdag 4 mei maakt de NOS traditiegetrouw een bijna twee uur durende uitzending rondom de Nationale Herdenking (18.45-20.40 uur, Nederland 2). Hierin onder meer een rechtstreeks verslag van de Dodenherdenking bij het Nationaal Monument op de Dam. Voorafgaand aan de dodenherdenking zendt de NOS een portret van één van de beruchtste plekken van Groningen, het Scholtenhuis aan de Grote Markt. Het Scholtenhuis werd in de oorlog gebruikt als hoofdkwartier voor de regionale afdeling van de Sicherheitsdienst. Extra dit jaar is Kamp Westerbork, de film (20.40-21.20 uur, Nederland 2). Hierin staan door kampgevangene Rudolf Breslauer gemaakte filmopnamen centraal. Presentator Rob Trip sprak exclusief met Ursula Moses-Breslauer, de dochter van de filmmaker. Zij overleefde de gruwelen van Auschwitz, in tegenstelling tot haar familie.

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.44-18.54 uur)

· Voetbal: voorbeschouwing op de halve finale van de UEFA Champions League tussen Manchester United en Schalke 04.

NOS Nationale Herdenking (19.50-20.23 uur)

· Uitzending rondom de Nationale Herdenking met rechtstreekse beelden van de Dam in Amsterdam met aansluitend het NOS Journaal.

NEDERLAND 2

NOS Nationale Herdenking (18.45-20.40 uur)

· Uitzending rondom de Nationale Herdenking met rechtstreekse beelden van de Dam in Amsterdam. Daarnaast een portret van één van de beruchtste plekken van Groningen waar tijdens de oorlog de Sicherheitsdienst huisde, het Scholtenhuis aan de Grote Markt. Presentatie live-gedeelte: Jeroen Overbeek. Presentatie in Groningen: Joost Karhof.

Kamp Westerbork, de film (20.40-21.20 uur)

· Historisch document waarin beeldmateriaal gemaakt door kampgevangene Rudolf Breslauer centraal staat.

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok circa 22.40 uur

· Voetbal: samenvatting van de halve finale van de UEFA Champions League tussen Manchester United en Schalke 04.

· Aandacht voor de 4 mei Sportherdenking 2011 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het thema is dit jaar: Hockey tijdens de Tweede Wereldoorlog.

NEDERLAND 3

NOS Nationale Herdenking (19.50-20.23 uur)

· Uitzending rondom de Nationale Herdenking met rechtstreekse beelden van de Dam in Amsterdam.

NOS UEFA Champions League (20.28-22.54 uur)

· Live verslag en nabeschouwing van de halve finale van de UEFA Champions League tussen Manchester United en Schalke 04. Commentaar bij de wedstrijd: Jeroen Elshoff. Presentatie ter plaatse: Tom Egbers. Presentatie in de studio: Jack van Gelder. Analyse: Ron Jans.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (20.30-23.00 uur)

· Voetbal: live verslag van de UEFA Champions League wedstrijd Schalke 04-Manchester United. Commentaar: Ronald van der Geer en Frank Wielaard. Analyse: Jan-Hermen de Bruijn

· Aandacht voor de 4 mei Sportherdenking 2011 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het thema is dit jaar: Hockey tijdens de Tweede Wereldoorlog.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Clairy Polak

· Onderwerpen nog niet bekend.



Nederlandse Omroep Stichting (NOS)