Oproep tot getuigen: Home-invasion in Wondelgem

04/05/2011 09:34

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Gent, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Gent zijn op zoek naar 3 mannen die een bejaard koppel zwaar hebben toegetakeld voor enkele euro's buit.

Op maandag 25 oktober 2010 rond kwart over zes belde een onbekende man aan bij een koppel in de Dikkelindestraat in Wondelgem.

Toen de vrouw open deed werd zij onmiddellijk vastgegrepen en mee naar binnen geduwd. Ook twee andere kompanen drongen de woning binnen.

De vrouw werd meegesleurd naar de living waar ze samen met haar man op de grond moest gaan liggen. Ze werden aan handen en voeten gekneveld met tape en een kapot gescheurd deken. Het koppel werd meerdere malen geschopt en geklopt in het aangezicht en onder bedreiging van een mes eisten de daders geld.

Ze vluchtten weg langs de voordeur en trokken die achter zich dicht.

Vermoedelijk waren de daders niet aan hun proefstuk toe.

Beschrijving van de daders :

De daders spraken gebroken Nederlands en onderling een taal die het koppel niet verstond. Ze hadden alle drie een getaande huidskleur, zijn tussen 1m65 en 1m75 groot en rond de 25 à 30 jaar oud.

Dader 1 : heeft kort zwart haar met een bles naar rechts. Hij droeg zwarte kledij en handschoenen. Opvallend was dat hij een geel medisch mondmasker droeg.

Dader 2 : (ROBOTFOTO) : De man die aanbelde was struis gebouwd en had donker haar. Hij droeg een zwarte pet, zwarte kledij, handschoenen en een metaalkleurige rechthoekige bril (kan vermomming zijn). Ook hij droeg een blauw medisch mondmasker met witte strepen .

Dader 3 : van hem weten we enkel dat ook hij donkere kledij droeg en handschoenen

Meent u de man te herkennen op de robotfoto of heeft u meer informatie over deze zaak neem dan contact op met de speurders via het nummer 0800 30 300

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel