Opsporingsbericht: home-invasion te Mechelen Nekkerspoel

04/05/2011 09:37

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Mechelen, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Mechelen doen een oproep tot getuigen met betrekking tot een home-invasion in Mechelen op 10 april 2011.

Tijdens de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april zijn 2 onbekende mannen binnengebroken in een woning aan de Nekkerspoelstraat in Mechelen. De dieven zijn de woning langs achter binnengekomen, via een glaskoepel op het platte dak.

De bejaarde bewoonster werd uit haar bed getrokken en in bedwang gehouden door één van de mannen. Intussen doorzocht zijn kompaan alle kamers.

De dieven gingen er vandoor met wat cash geld en de bankkaart van de dame. Het slachtoffer moest met lichte verwondingen aan armen en benen voor verzorging naar het ziekenhuis.

Politie en parket zijn nu op zoek naar getuigen.

Hebt u die zaterdagnacht iets verdacht gezien in de buurt van de feiten, neem dan zeker contact op met de politie.

(00:30) De daders zijn rond half 1 de woning binnengedrongen langs de achterzijde, via de parking van warenhuis SIMA in de Kalverenstraat.

(02:00) Rond 2 uur namen de dieven de vlucht. Ze verlieten de woning via de voordeur aan de Nekkerspoelstraat. Mogelijk zijn ze daar gezien toen ze wegvluchten richting Kalverenstraat.

De daders spraken Nederlands en waarschijnlijk verplaatsen ze zich met een wagen aangezien kort na de feiten in Hofstade een som geld werd afgehaald met de gestolen bankkaart.

Elke tip, hoe klein ook, kan nuttig zijn voor het verder onderzoek.

Tips zijn welkom via het gratis telefoonnummer 0800 30 30 0

E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht wordt ook online gezet op de website van de politie www.politie.be

DGJ-DJO/OAR-TP

TELEFACTS CRIME 03/05/11

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel