Ingezonden persbericht


Persbericht

DONG Energy sluit deal met gas gigant Gazprom

Energiemaatschappijen willen duurzaamheid bevorderen

's-Hertogenbosch, 4 mei - Het Deense DONG Energy en het Russische Gazprom zijn een samenwerkingsverband aangegaan. De twee energiemaatschappijen gaan verkennen hoe het gebruik van aardgas in elektriciteitscentrales bevorderd kan worden. Met de samenwerking gaan de energiemaatschappijen de productie van duurzame energie bevorderen.

De samenwerkende partners combineren de betrouwbare lange-termijn gasleveranties van Gazprom en de ervaring en expertise van DONG Energy in het opwekken van energie. Samen willen de energiemaatschappijen realiseren dat er in Europa meer elektriciteit wordt opgewekt door het gebruik van aardgas.

CEO van DONG Energy, Anders Eldrup: 'Deze samenwerking versterkt de lange termijn relatie met Gazprom. Een focus op natuurlijke energie is een belangrijke ontwikkeling in de overgang naar een volledige duurzame energievoorziening.' Het past in de duurzame ambitie van DONG Energy om te investeren in CO2 neutrale energieproductie.

De eerste contacten tussen de DONG Energy en Gazprom werden in 2006 gelegd toen een deal werd gesloten over gasleveringen uit de Nord Stream pijplijn. Eind dit jaar stroomt er voor het eerst gas door de Nord Stream pijplijn tussen Rusland en Denemarken. De samenwerking werd bezegeld tijdens een bezoek van de Russische premier Vladimir Poetin aan Kopenhagen.

Over DONG Energy
DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten, waarvan 150.000 in Nederland. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt. Het Nederlandse hoofdkantoor van DONG Energy is gevestigd in 's-Hertogenbosch.

Noot voor de redactie,