Ingezonden persbericht



Joint venture Atos Origin en Chinese leverancier van telecomapparatuur ZTE profiteert van groeiende energiemarkt in China

Parijs, 4 mei 2011 - Atos WorldGrid - een internationale dochteronderneming van Atos Origin - en wereldwijd marktleider in slimme energie, heeft een joint venture gevormd met ZTE - een toonaangevende Chinese leverancier van telecomapparatuur. Hiermee willen zij inspelen op groeiende markt voor slimme energie in China. Deze joint venture levert geavanceerde oplossingen voor meterbeheer en andere IT-services voor intelligent netwerkbeheer aan nutsbedrijven in China. ZTE is verantwoordelijk het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden aan het energienetwerk. Atos Origin zet haar expertise in op het gebied van intelligente energienetwerken. De nieuwe organisatie krijgt een eigen afdeling voor research en development (R&D) om haar technologische voorsprong te behouden. Het hoofdkantoor van de joint venture is gevestigd in Nanjing, China.

Synergie

De twee bedrijven werken al meer dan drie jaar samen aan verschillende projecten in Europa en zijn onlangs geselecteerd om in 2012 in zuid-China een proefproject op te zetten. Voor project worden meer dan 100.000 slimme meters geïnstalleerd. Door de krachten te bundelen, bieden de twee bedrijven een ongeëvenaard aanbod voor de Chinese energiemarkt.

ZTE zet zijn expertise op het gebied van communication platforms in en biedt een uitgebreid klantenbestand van nutsbedrijven in China. Atos WorldGrid levert een unieke oplossing voor het aan te leggen intelligente energienetwerk. Deze oplossing is recent ontwikkeld in Frankrijk voor 35 miljoen slimme elektriciteitsmeters van ERDF. Daarnaast geeft het wereldwijde R&D-centrum van Atos WorldGrid in het Franse Grenoble haar expertise op het gebied van intelligente elektriciteitsnetwerken door aan China.

Groeipotentieel van China

De Chinese energiemarkt biedt grote kansen voor oplossingen voor intelligente elektriciteitsnetwerken. Vanwege de verwachte groei in de vraag naar energie in China wordt de druk die ontstaat op het elektriciteitsnetwerk steeds groter. Daarnaast wordt van bedrijven verwacht dat zij steeds meer rekening houden met het milieu. De energiemarkt vereist bovendien geavanceerde real-time systemen om de miljoenen intelligente meters - en de daaruit voortkomende gegevensstromen - te beheren.

'De nutsbedrijvensector staat aan de rand van een revolutie die vergelijkbaar is met de revolutie die enkele jaren geleden de telecommunicatiesector transformeerde. ZTE staat klaar om samen met Atos Origin een actieve rol te spelen bij deze transformatie van de markt', aldus Yang Ming, CEO van nutsbedrijf ZTE.

'Met de deze joint venture is een belangrijke stap gezet in onze strategie om de activiteiten in China verder te ontwikkelen. Via Atos WorldGrid hebben we intelligente meteroplossingen van wereldklasse ontwikkeld waarmee nutsbedrijven in China bewezen groene oplossingen kunnen implementeren. Zo kunnen zij aanzienlijke voordelen bieden aan hun klanten', zegt Gilles Grapinet, Senior Executive Vice President voor Global Functions van Atos Origin.

###

Over Atos Origin

Atos Origin is een toonaangevende internationale aanbieder van IT-diensten (informatietechnologie) en biedt aan klanten hightechtransactiediensten, advies, systeemintegratie en beheer van de uitvoering om wereldwijd meetbare resultaten te leveren. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 5 miljard euro en heeft 49.000 mensen in dienst. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner en Top-partner voor de Olympische Spelen en heeft een klantenkring van internationale bedrijven uit alle sectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.

In Azië heeft Atos Origin haar hoofdkantoor in Singapore en heeft in 7 landen 2.000 medewerkers in dienst in de segmenten Financial Services, Manufacturing, Energy and Utilities, Telecom and Media, en de publieke sector.

Over Atos WorldGrid

Atos WorldGrid(TM), een internationale dochteronderneming van Atos Origin, is toonaangevend in slimme energie. De onderneming heeft binnen de energie- en nutsbedrijvenmarkt een ongeëvenaard CV dat meer dan 35 jaar omspant, en bundelt technologische oplossingen samen voor intelligente productie, intelligent transport, intelligente distributie en intelligente marketing van energie. Atos WorldGrid levert oplossingen voor de optimalisatie van verschillende bedrijfsprocessen in de informatiesystemen van zijn klanten. Atos WorldGrid beschikt over 1.000 engineers en genereert jaarlijks ¤ 150 miljoen aan omzet. Voor meer informatie over Atos WorldGrid kunt u terecht op www.atosorigin.com/atosworldgrid.

About ZTE

ZTE is a leading global provider of telecommunications equipment and network solutions with the most comprehensive product range covering virtually every sector of the wireline, wireless, service and terminals markets. The company delivers innovative, custom-made products and services to over 500 operators in more than 140 countries, helping them to meet the changing needs of their customers while achieving continued revenue growth. ZTE's 2009 revenue led the industry with a 36% increase to USD8.8 billion. ZTE commits 10 percent of its revenue to research and development and takes a leading role in a wide range of international bodies developing emerging telecom standards. A company with sound corporate social responsibility (CSR) initiatives, ZTE is a member of the UN Global Compact. ZTE is China's only listed telecom manufacturer, publicly traded on both the Hong Kong and Shenzhen Stock Exchanges (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ). For more information, please visit www.zte.com.cn.