Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 4 mei 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 4 mei t/m zondag 15 mei 2011

Woensdag 4 mei
11.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt samen met de Tsjechische en de Slowaakse ambassadeur de graven van tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Tsjechoslowaakse sodaten. Locatie: Rusthof, Dodeweg 31 te Leusden.

19.00 uur
Burgemeester Bolsius en burgemeester Vermeulen van de gemeente Leusden leggen een krans tijdens de Stille Tocht ter gelegenheid van Dodenherdenking. Locatie: Kamp Amersfoort, Loes Overeemlaan 19 te Leusden.

19.00 uur
Locoburgemeester Buijtelaar bezoekt de kerkdienst voorafgaande aan en is aanwezig bij de kranslegging bij de herdenkingsnaald van Hoogland ter gelegenheid van Dodenherdenking. Locatie: De Inham, Hamseweg te Hoogland.

20.00 uur
Wethouder Barendregt bezoekt de kranslegging ter gelegenheid van Dodenherdenking. Locatie: herdenkingsmonument Molendijkflat in Rustenburg, Verzetsplein te Amersfoort.

21.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens het herdenkingsconcert door Toonkunst Amersfoort. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29 te Amersfoort.

Zaterdag 7 mei
14.30 uur
Wethouder Barendregt opent de fototentoonstelling City Faces. Dit is een kennismakingsproject van ouderen met jongeren, van jongeren met ondernemers, van werkenden met niet-werkenden en van kansrijke en kansarme bewoners. Locatie: Emiclaerhof 320 A te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de officiële opening van Kultjurloop 2011, de culturele kroegentocht waarbij de binnenstad van Amersfoort het speelterrein van talloze dolende jongeren wordt, die zich bezighouden met kunst in de breedste zin van het woord. Met maar liefst 60 optredens. Van videokunst tot verhalenvertellers, van ruige bands tot zwoele solo optredens. www.perexpressie.nl Startlocatie: Café Halewijn, Hof Amersfoort

Zondag 8 mei
11.00 uur
Locoburgemeester Buijtelaar is aanwezig bij de herdenking - Hazkar voor de Canadese en Engelse militairen en Nederlandse verzetsstrijders. Locatie: Rusthof, Dodeweg 31 te Leusden.

Maandag 9 mei
15.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een werkbezoek aan het Vathorst College. Locatie: Coulissen 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Boeve geeft het startsein voor de bouw van het project Amaze. Dit is een project van 46 woningen voor starters. www.amaze-wonen.nl Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20/21 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Tigelaar is aanwezig bij de officiële opening van het Medisch Centrum Vathorst. Locatie: Wervershoofstraat 361-373 te Amersfoort.

Woensdag 11 mei
11.00 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan het Simulatorcentrum van de Nederlandse Spoorwegen. Locatie: Piet Mondriaanlaan 59

12.30 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Rotaryclub Amersfoort. Locatie: Restaurant 't Hoge Landt, Oude Kerkklaan 1 te Hoogland.

Donderdag 12 mei
14.30 uur
Wethouder Tigelaar verricht de opening van de buurttuin. Dit is een project dat opgezet is met behulp van het buurtbudget. Locatie: Soesterkwartier, Dollardstraat te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius neemt tijdens de presentatie van waterschapskroniek 'Een vallei vol water' het eerste boek in ontvangst. Locatie: St Aegtenkapel, 't Zand 37 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Barendregt opent de eerste informele JazzNL.com evenement meet & greet met Thais diner en heet de internationale delegaties uit 10 landen welkom. Locatie: Observant Amersfoort

Vrijdag 13 mei
13.00 uur
Wethouder Buijtelaar verricht het startschot voor de 'Run for Life' sponsorloop. Locatie: Het Nieuwe Eemland, Daam Fockemalaan 12 te Amersfoort

14.30 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Boeve zijn samen met gedeputeerde Van Lunteren aanwezig bij de opening en uitreiking van de Gemaakt in Amersfoort-trofee. Locatie: Binnenplaats van Eten bij de Vereeniging en De Kelder en Poppodium De Kelder, Kleine Koppel te Amersfoort.

Zaterdag 14 mei
11.30 uur
Wethouder Barendregt verricht de opening van het kunstwerk van Krijnie Beyen bij De Baander. Locatie: De Baander

15.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de heropening van het speeltoestel ABC straten. Op de plek van het tijdens oud en nieuw vernielde speeltoestel wordt dankzij de grote (financiële) inzet van betrokken omwonenden nu een nieuw speeltoestel in gebruik genomen. Locatie: Speelveld van de Boelestein - Boomrijk.

16.00 uur
Wethouder Boeve verricht de lancering van de nieuwe website tijdens de receptie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Weekend-Tref. Weekend-Tref is een ontmoetingsplaats voor mensen met psychische problemen. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20 te Amersfoort.

Zondag 15 mei
12.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de uitreiking van de Jos Brinkprijs 2011. Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3 te Den Haag.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de tentoonstelling Kan met Uijen 'in de schatkamer van het museum'. Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,