Persbericht

Nieuwe SaaS-prognosesoftware van UNIT4 beschikbaar ~Zeven kantoren optimaliseren UNIT4 Prognose tijdens pilot tot adviestool voor accountants~

Sliedrecht, 4 mei 2011 - Na een intensieve pilot waaraan zeven accountantskantoren hebben deelgenomen, is UNIT4 Prognose nu beschikbaar voor accountantsorganisaties. Met de prognosesoftware zijn accountants in staat om hun cliënten te adviseren over de toekomst van hun bedrijf. Met behulp van UNIT4 Prognose kan de accountant onder meer een liquiditeitsbegroting voor de komende twaalf maanden maken.

UNIT4 Prognose is een SaaS-oplossing. De prognosesoftware is onder andere geïntegreerd in de rapportgenerator UNIT4 Audition. Hierdoor is het mogelijk om met een paar extra muisklikken prognoses te genereren van zowel de huidige als toekomstige financieringsbehoeftes bij going concern, groei, (des)investeringen of een reorganisatie. De uitkomsten bieden de accountant handvatten voor meer advieswerkzaamheden. Op basis van de variabelen die onderdeel zijn van de liquiditeitsbegroting - zoals investeringen, aflossingen, omzetfluctuaties, het betaalgedrag van debiteuren - zijn scenario's te maken. Aan de hand hiervan is het eenvoudiger om passende maatregelen te nemen. Ook is zo in te schatten wanneer een ondernemer extra financiële middelen nodig heeft.

UNIT4 Prognose is tot stand gekomen door een exclusieve samenwerking met Topicus Finan BV. Dit bedrijf houdt zich al 25 jaar bezig met financiële analyses. Het bedrijf vertaalt wetenschappelijke bedrijfseconomische rekenmodellen naar softwareoplossingen voor rating en prognose. De software wordt ingezet bij banken en financiële instellingen en is nu dus ook gereedgemaakt voor de specifieke wensen van accountantskantoren.

Herman de Jonge, algemeen directeur UNIT4 Accountancy: "Steeds meer ondernemers willen vooruitkijken in plaats van terugblikken en verwachten van hun accountant dat hij hierin kan ondersteunen. Met UNIT4 Prognose is dit mogelijk op een laagdrempelige en efficiënte manier. Wij hebben de afgelopen maanden een drietal intensieve sessies met pilotdeelnemers gedaan waarbij UNIT4 Prognose nog completer is geworden en uitgebreid is met marktgerichte rapportages. Via diverse scenario´s is een betrouwbare blik op de toekomst van de onderneming te geven en de accountant vergroot zo zijn toegevoegde waarde als adviseur. UNIT4 Prognose is hiermee een volgende stap in de samenwerking tussen accountant en cliënt."

UNIT4 Prognose wordt gepresenteerd tijdens de UNIT4 Accountancy Tour die in mei en juni in zes voetbalstadions plaatsvindt.