Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 4 mei 2011





Afspraken gemaakt voor uitbreidingsplannen recreatiepark


d'Olde Kamp


De initiatiefnemers (Markeland B.V.) en de gemeente hebben afspraken gemaakt voor de uitbreidingsplannen voor het recreatiepark d'Olde Kamp in Ansen. Deze staan beschreven in een exploitatieovereenkomst. Eind vorige week is deze overeenkomst door beide partijen ondertekend.


Overeenkomst

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over o.a. planning, fasering, planschade, bouwprogramma en diverse verplichtingen. Ook staan er afspraken in die ervoor zorgen dat de plankosten voor rekening van de initiatiefnemers komen.


Ontwerp bestemmingsplan ter inzage vanaf 6 mei

De uitbreidingsplannen van Markeland B.V. en het gemeentelijke beleid voor recreatie en toerisme. Momenteel loopt er een bestemmingsplanprocedure om de bestemming van het gebied, die nu nog agrarisch is, een recreatieve bestemming te kunnen geven.

Vanaf aankomende vrijdag 6 mei tot en met donderdag 16 juni ligt het ontwerp bestemmingsplan voor iedereen ter inzage. Het plan is in te kijken in het dorpshuis De Bastogne in Ansen en in het gemeentehuis. Iedereen mag in deze periode zijn of haar zienswijze op het plan indienen bij de gemeente.

Plan in september in de raad

Het college legt deze zienswijzen en het eventueel aangepaste bestemmingsplan naar verwachting 8 september voor aan de gemeenteraad.