Persbericht

Symantec geeft visie op toekomst back-up
Security-specialist introduceert V-Ray voor bescherming van virtuele machines en kondigt release van nieuwe cloud en appliance back-up-oplossingen aan

Las Vegas - Symantec Vision 2011, 4 mei 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) heeft een stramien ontwikkeld waarmee organisaties van iedere omvang hun back-up, recovery en discovery van data kunnen moderniseren. De explosie aan informatie en de opkomst van virtualisatie hebben een enorme druk gelegd op het datacenter. Ondernemingen hebben echter dezelfde hoeveelheid aan tijd, of zelfs minder, om back-ups te maken van de beduidend uitgebreidere systemen en nieuwe, virtuele omgevingen met een hogere dichtheid. Het dagelijks voldoen aan back-up windows en het succesvol beveiligen van data blijven pijnpunten die een risico vormen voor recovery en de business continuity. Recente technologieën bieden enige verlichting voor deze problemen, maar ze bieden ook nieuwe uitdagingen voor zowel de recovery als discovery van informatie.

"In onze nieuwe wereld van gevirtualiseerde IT, big data en electronic discovery, werkt de traditionele aanpak van dataprotectie niet langer. Organisaties willen echter nog steeds de mogelijkheid hebben tot data recovery tegen lagere kosten en met groter gemak", aldus Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. "Symantec erkent deze uitdagingen en definieert een nieuwe visie die organisaties helpt met hun back-upbeleid, de kosten verder verlaagt en complexiteit vermindert."

"Server virtualized platforms worden de standaard en organisaties plaatsen er hun kritieke workloads en zetten honderden en zelfs duizenden virtuele machines in", aldus Dave Russell, Vice President of Storage Technologies and Strategies bij Gartner. "De industrie wil dezelfde mate van zichtbaarheid in en controle van virtuele omgevingen als zij heeft in fysieke omgevingen, terwijl tegelijkertijd de complexiteit vermindert."

Symantec's visie op de toekomst van back-up

Het einde van de donkere dagen voor de beveiliging van virtuele machines: Symantec V-Ray-technologie is beschikbaar en wordt direct embedded in Symantec NetBackup en Backup Exec en geeft IT-beheerders X-Ray-inzicht in hun virtuele omgevingen. V-Ray biedt transparantie van back-upbeelden binnen fysieke en virtuele omgevingen en zorgt ervoor dat alle systemen en applicaties efficiënt beveiligd zijn. Zo kunnen klanten eenvoudiger hun gevirtualiseerde infrastructuur uitbreiden. Symantec V-Ray maakt een einde aan arbeidsintensieve recovery van bestanden en applicaties en dringt back-up storagekosten terug door gebruik te maken van content-aware deduplicatie binnen zowel fysieke als virtuele systemen.

Het einde van complexe integratie: Symantec maakt bekend zijn toonaangevende back-upoplossing Backup Exec naar de cloud te brengen met Backup Exec.cloud, een voorgeconfigureerde back-up appliance die de behoefte aan integratie van hardware en software voor kleine ondernemingen en gebruikers wegneemt. Backup Exec.cloud en de back-up appliances zijn naar verwachting later dit jaar beschikbaar en dragen bij aan Symantec's strategie om de inzet van back-up zo eenvoudig mogelijk te maken. Eerder dit jaar kondigde Symantec NetBackup appliances aan voor haar zakelijke klanten.

Snapshots: Snapshots bieden een snelle oplossing voor het maken van een back-up van een grote hoeveelheid aan data, maar het terughalen van individuele bestanden of applicaties van een snapshot kan net zo moeilijk zijn als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Symantec wil dit probleem oplossen door het bouwen van een recovery-model dat beheerders in staat stelt eenvoudiger individuele bestanden of folders te herstellen. Hierbij kan het beste van snapshots met het beste van gecentraliseerde back-up en recovery worden gecombineerd.

Het einde van de back-up window: Wanneer een IT-beheerder of IT-dienstverlener niet in staat is om binnen 24 uur een back-up te maken van bepaalde data, dan kan die organisatie bedrijfskritische informatie verliezen. Nieuwe technologieën zoals deduplicatie verminderen de hoeveelheid te verplaatsen data om back-up-uitdagingen aan te pakken, maar grote hoeveelheden data hebben nog steeds veel tijd nodig. Symantec wil de back-up window vernietigen en recovery op grote schaal transformeren met de introductie van een nieuwe technologie die 100 keer sneller back-ups kan maken dan vandaag de dag mogelijk is.

Enterprise Vault: Symantec wil ook self-service recoverage op de markt brengen en discovery-technologie voor grote organisaties met NetBackup. Voor organisaties die gebruik maken van back-up als hun primaire tool om data te herstellen, zullen nieuwe zoekmogelijkheden een betere controle bieden en hen helpen data te identificeren die nodig is voor eDiscovery-doelen. Symantec Enterprise Vault voegt deze zoekmogelijkheden toe in de vorm van een volledige archiving- en eDiscovery-oplossing voor de juridische en IT-gebruiker.