Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kuijpers verwerft onderhoud installaties Universiteit Leiden

HELMOND - Kuijpers Installaties neemt de komende vier jaar het onderhoud van de werktuigbouwkundige installaties van de Universiteit Leiden, cluster Leeuwenhoek, voor zijn rekening. De aanbieding van Kuijpers kwam als beste in deze Europese aanbesteding naar voren. Onderscheidend is met name de gepresenteerde projectorganisatie. De Universiteit Leiden is onlangs gaan werken in een andere organisatiestructuur, waarbij er één technisch beheerder verantwoordelijk is voor een cluster gebouwen. Die werkwijze sluit naadloos aan bij die van Kuijpers. Günther Nieborg, regiomanager Kuijpers: 'Wij begrijpen deze manier van werken; bij ons is er ook één projectleider die het totale project aanstuurt. Hij is het aanspreekpunt voor alles wat het onderhoudscontract betreft.'

Met het vierjarige onderhoudscontract is de opdrachtgever verzekerd van goed werkende installaties en heeft hij voor een langere periode zicht op de onderhouds- en beheerkosten. Het onderhoud omvat alle werktuigbouwkundige installaties in 20 universitaire gebouwen en 4 bijgebouwen. 50% bestaat uit kantoren, 30% uit onderwijsomgeving en 20% uit laboratoria. Op 1 mei is de contractperiode ingegaan.

Preventief onderhoud

De visie op het onderscheid tussen preventief en correctief onderhoud was bij de aanbesteding ook een van de bepalende factoren. Kwaliteit is bij onderhoud en beheer cruciaal. Om dat te realiseren wordt allereerst de conditie van de installaties vastgesteld volgens NEN 2767.Op basis van de 0 meting zal in overleg met de Universiteit Leiden de strategie voor aanvullend onderhoud worden bepaald zodat de installaties in de gewenste conditie kunnen worden gehouden.

De opdrachtgever welke in het bestek de minimale inspanningsverplichting helder heeft beschreven , krijgt optimaal inzicht in het te verwachten bijkomende onderhoud tijdens de contractduur. Het preventief onderhoud wordt per gebouw uit het cluster 'Leeuwenhoek' uitgewerkt in een jaarplanning, Nieborg: 'Het is essentieel om samen op te trekken in de implementatiefase. Wij brengen daarbij de kennis en ervaring in die we opgedaan hebben bij de uitvoering van andere contracten zoals het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Luchtverkeersleiding Nederland.'

Plan van aanpak

Het onderhoudscontract is erop gericht om te zorgen voor een optimale werk- en verblijfsomgeving voor medewerkers, bezoekers en studenten; het primaire proces wordt daarbij niet verstoord. Om dat te realiseren wordt het onderhoud uitgevoerd door technici met kennis van en ervaring met een onderwijsomgeving. Onderwijs is een van de marktspecialismen van Kuijpers.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels 800 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2011 is geprognosticeerd op ¤ 145 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

Kuijpers verzorgt alle technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het beheer en onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, innovatie en beveiligings- en communicatieconcepten, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.