UNIT4 integreert personeelskostenscenario's van Pointlogic in HRM- & payrollsoftware ~ Samenwerking tussen business softwarebedrijven leidt tot financiële voorspelbaarheid van beslissingen op HRM-gebied ~

Sliedrecht, 4 mei 2011 - UNIT4 gaat de personeelskostenscenario-oplossing van Pointlogic integreren in de huidige HRM-softwareoplossing UNIT4 HRM & Payroll. Hiervoor hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Gekozen is voor integratie van de softwarepakketten in plaats van gebruik te maken van koppelingen. Dit zorgt voor een naadloze aansluiting.

Voor de meeste organisaties vormt het personeel de grootste kostenpost. Zeker met de aankomende structurele krapte op de arbeidsmarkt als gevolg van de vergrijzing, is het zaak dat er kosteneffectieve maatregelen worden genomen. Van HR-professionals wordt verwacht dat ze de financiële effecten van hun beleid kunnen onderbouwen. De behoefte aan een hulpmiddel op dit gebied neemt daarom toe. Mede met het oog hierop is UNIT4 op zoek gegaan naar een partner met de juiste oplossing die integraal onderdeel kan vormen van de huidige HRM- en payrollsoftware.

Door integratie van de oplossing van Pointlogic in de HRM- en payrollsoftware van UNIT4 is het mogelijk om toekomstige ontwikkelingen als reorganisaties, vergrijzing, CAO-onderhandelingen, bijscholing en wijzigingen in arbeidsvoorwaarden door te rekenen. Het resultaat hiervan is vooraf inzicht in de kosten. Hierdoor kan desgewenst worden bijgestuurd en is HRM-beleid meetbaar te maken.

Karel van der Heiden, directeur UNIT4 HR Solutions: "Diverse onderzoeken tonen aan dat de krapte op de arbeidsmarkt als gevolg van de vergrijzing structureel zal zijn. Bovendien willen werknemers steeds flexibeler kunnen werken. Organisaties moeten daarom inzicht in de financiële kant van de veranderingen hebben en hierop kunnen bijsturen om ook straks hun concurrentie voor te kunnen blijven. Wij zijn daarom bewust op zoek gegaan naar een partij die een oplossing heeft die effecten van de veranderingen in de personeelskosten kan voorspellen. Pointlogic biedt niet alleen een zeer gebruikersvriendelijk instrument maar kan deze ook kan integreren in onze oplossing UNIT4 HRM & Payroll."

Bas Ossewaarde, business director Pointlogic: "We zijn trots op de samenwerking met UNIT4; het bedrijf kiest voor volledige integratie van onze specialistische oplossing in hun HRM- en payrollsoftware. Hierdoor kunnen de gebruikers maximaal profiteren van de kracht van beide producten. Wij zijn marktleider op het gebied van instrumentarium voor HR metrics en mede door de samenwerking met UNIT4 kunnen we deze positie verder verstevigen."