Ingezonden persbericht


2 mei 2011
EC-Council vast onderdeel beroepsonderwijs

ECABO neemt security certificering op in opleidingsprogramma Kenniscentrum ECABO heeft certificeringen in ICT security van EC-Council opgenomen in haar opleidingsprogramma, zo maakte Hans Blankendaal, sector manager ICT van ECABO, vandaag bekend. Deze integratie van reguliere opleidingen met particuliere certificeringen betekent een doorbraak in het beroepsonderwijs.

Geen ICT opleiding zonder security
Hans Blankendaal, ECABO: "ICT-opleidingen zonder security kun je vandaag de dag nog nauwelijks serieus nemen. Daarom vinden we het als ECABO belangrijk om certificeringen op dit gebied inhoudelijk te vergelijken met de landelijk vastgestelde ICT-kwalificaties. Bedrijven hechten grote waarde aan afgestudeerden die hun reguliere certificering hebben aangevuld met particuliere certificeringen zoals bijvoorbeeld van EC-Council. Door de inhoudelijke vergelijking weten scholen waar in de reguliere opleidingen ze deze certificering kunnen integreren en implementeren.", aldus Blankendaal.

EC-Council modules bij ROC opleidingen
ECABO adviseert onder meer het Regionaal Opleiding Centrum (ROC) over waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. ROC's passen hun aanbod van opleidingen hierop aan. Doordat ECABO security opleidingstrajecten in haar opleidingsprogramma opneemt, krijgen ROC studenten de mogelijkheid om zich hiermee optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Security in de Nederlandse markt
Security is niet meer weg te denken in de Nederlandse markt. EC-Council, wereldwijd leider op het gebied van security onderwijs, training en certificering is actief in 60 landen middels 450 delivery partners. Gerard Smak namens Netlynx NL, distributeur van EC-Council in Benelux en Scandinavie: "We werken hard aan de bewustwording van opleidingaanbieders als het gaat om security. Velen weten wat er speelt, maar hebben security nog niet opgenomen in hun opleidingaanbod. De samenwerking met ECABO is een teken dat ook dit aan het veranderen is."