Persbericht

Professional Edition Adobe Digital Publishing Suite nu beschikbaar Tablet publishing-oplossing maakt snelle digitale contentontwikeling mogelijk voor Android, BlackBerry PlayBook en iOS

Amsterdam, 4 mei 2011 - Adobe Systemens Incorporated (Nasdaq:ADBE) maakt de onmiddelijke beschikbaarheid bekend van de Professional Edition van de Adobe® Digital Publishing Suite. De suite bestaat uit hosted software-diensten en een viewer-technologie en stelt uitgevers in staat kostenefficiënt content te publiceren voor Android-tablets, de BlackBerry PlayBook en de Apple iPad. De Professional Edition richt zich op uitgeverijen en onderwijsinstellingen die gebruik willen maken van een tablet publishing-oplossing die direct is in te zetten. De oplossing speelt in op de grote interesse in digitaal publiceren in verschillende markten, zoals retail, het bankwezen, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en onderwijs. Bedrijven in deze en andere sectoren willen een nieuw genre publicaties op tablets uitbrengen, als onderdeel van hun digital marketing en mobile marketing strategieën.

"De Professional Edition van de Digital Publishing Suite komt tegemoet aan de behoefte van een brede groep uitgevers die willen inspelen op de grote aantallen lezers en consumenten die gebruik maken van tablets. Zij willen direct kunnen beschikken over een tablet publishing-oplossing", aldus David Wadhwani, senior vice president, Creative and Interactive Solutions bij Adobe. "Het entertainment aspect van tablets is enorm hoog. Tablets zullen echter tevens een sterke impact op het bedrijfsleven krijgen. We zien innovatieve toepassingen van bedrijven zoals Mercedes-Benz en Credit Suisse. Zij hebben onze digital publishing-tools gebruikt om prachtige merkervaringen te creëren op tablets, inspelend op klantbeleving en -betrokkenheid."

De beschikbaarheid van de Enterprise Edition (reeds aangekondigd - zie apart persbericht) en de Professional edition van de Digital Publishing Suite maakt het voor zowel media als uitgevers mogelijk om aantrekkelijkere applicaties te leveren.

De Adobe Digital Publishing Suite kent een sterke integratie met Adobe InDesign CS5.5 en Adobe Creative Suite® 5.5-software ( zie apart persbericht). Hiermee beschikken designers over industrie-standaard opmaakmogelijkheden voor het ontwerpen van aantrekkelijke digitale content met een nieuw niveau van interactiviteit. In combinatie met de Folio Producer-tools in InDesign CS5.5 biedt de Digital Publishing Suite een krachtige end-to-end publishing-oplossing voor het creëren, distribueren, vermarkten en analyseren van waardevolle content. Hierbij valt niet alleen te denken aan traditionele tijdschriften en kranten, maar ook aan bedrijfspublicaties zoals magazines, jaarverslagen, productgidsen en catalogi, gepresenteerd op desktop en tablets. De suite biedt ook meer inzicht in het leesgedrag van consumenten dankzij geïntegreerde analyserapportages op basis van de Adobe Online Marketing Suite van Omniture.

Er is Adobe veel aan gelegen om alle klanten die op zoek zijn naar een allesomvattende tablet publishing-oplossing van dienst te zijn. In aanvulling op de directe beschikbaarheid van de Enterprise en Professional Edition, kan Adobe naar verwachting medio eind 2011 ook organisaties in staat stellen om de Digital Publishing Suite aan te schaffen via een uitgebreid partnernetwerk of een abonnement af te sluiten via de Adobe Store. Ondersteuning voor een breder partnernetwerk stelt klanten in staat om gebruik te maken van de Digital Publishing Suite via bedrijven zoals drukkerijen, reclamebureaus en ontwerpbureaus. Adobe maakt in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2011 meer details bekend over deze verkoopkanalen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Professional Edition van de Digital Publishing Suite is nu beschikbaar. De prijs van de oplossing bestaat uit een platform- en servicevergoeding.

De platformvergoeding voor Professional Edition-klanten bedraagt ¤355 per maand, met een jaarbedrag van ¤4.260 en biedt toegang tot basis Digital Publishing-diensten zoals hosting van een ongelimiteerd aantal titels per individuele uitgever en gebundelde Gold technische ondersteuning.

De geschaalde servicevergoeding wordt gebaseerd op het aantal gedownloade nummers per jaar. Een klant koopt vooraf een verwacht aantal downloads per jaar in, variërend van 25.000 tot 500.000 downloads per jaar.
* 25.000 downloads (¤0,16/nummer) voor ¤4.000 per jaar
* 250.000 downloads (¤0,11/nummer) voor ¤27.500 per jaar
* 500.000 downloads (¤0,09/nummer) voor ¤45.000 per jaar

Klanten kunnen de Digital Publishing Suite ook aanschaffen via resellers. Prijzen kunnen variëren.

Meer informatie is te vinden op www.adobe.com/digitalpublishing en op de Digital Publishing blog. Het team van de Digital Publishing Suite is ook te vinden op Facebook (www.facebook.com/adobedigitalpub) en op Twitter (www.twitter.com/adobedigitalpub).

Adobe Systems Incorporated
Adobe verandert de wereld door het leveren van digitale ervaringen. Voor meer informatie bezoek: www.adobe.nl.

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://press#adobe#com/cgi-bin/pr#cgi?show=content;rel_id=1172

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://bit.ly/jqMGat

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Kijk ook op de Adobe-Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsnl