Ingezonden persbericht


Nederland maakte 2521 eSmiles, HP doneert 15.000 Euro aan Ronald McDonald Kinderfonds

esmile voor persbericht
Utrecht, 4 mei 2011 - De afgelopen twee weken hebben Nederlanders in groten getale de oproep van HP en het Ronald McDonald Kinderfonds beantwoord en meer dan 2500 eSmiles gestuurd naar kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Het project heeft 2.521 hartverwarmende eSmiles opgeleverd. Aanvankelijk zou HP per ingestuurde eSmile 1 Euro doneren, maar de vele enthousiaste reacties via de site www.hpesmiles.nl en op Twitter, Facebook en Hyves, hebben HP doen besluiten de donatie te verhogen naar 15.000 Euro. Ook zal HP aan ieder Ronald McDonald Huis in Nederland een ePrinter cadeau doen, om de afstand tussen zieke kinderen en hun familie en vrienden te verkleinen.

11-0237-273-2
De actie
HP en het Ronald McDonald Kinderfonds riepen Nederlanders op om tussen 15 en 30 april 2011 'iets leuks' te sturen naar de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en hun ouders, om hen op te vrolijken en even te doen vergeten dat ze ziek zijn. Online is veel gesproken over het project, zo hebben veel Nederlanders via Twitter hun volgers opgeroepen eSmiles te sturen. Ook bekende Nederlanders als Yvon Jaspers, Jim Bakkum, Lisa Lois en burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht hebben hun steentje bijgedragen en eSmiles gemaakt. Bekijk hier het filmpje waarin iedereen werd opgeroepen om mee te doen.

Extra schenking van printers aan Huizen
HP schenkt alle 15 Ronald McDonald Huizen in Nederland een ePrinter met inkt en papier. Familie en vrienden van gezinnen die in de Ronald McDonald Huizen verblijven kunnen zo een leuke foto of tekst direct naar de printers in de verschillende Huizen e-mailen. De boodschappen rollen daar uit de printer en zo krijgen de gezinnen direct een tastbare, persoonlijke boodschap van mensen die dicht bij hen staan.

HP ePrint
ePrint is simpelweg e-mailen naar de printer. Hiermee kan iedereen op afstand documenten printen, dus bijvoorbeeld een document voor een collega terwijl je zelf thuis werkt of onderweg bent. Of vakantiefoto's bij ouders of vrienden uit de printer laten rollen terwijl jij nog in het buitenland zit. HP ePrint: als je het kunt e-mailen, kun je het printen. Meer informatie: hp.nl/eprint.

De leukste eSmiles worden op groot formaat geprint door HP en aan de Ronald McDonald Huizen aangeboden.

Meer informatie over de eSmiles-actie vind je op www.hpesmiles.nl.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Zieke kinderen willen dicht bij hun ouders zijn en andersom. Daar zet het Ronald McDonald Kinderfonds zich al ruim 25 jaar voor in. Door Ronald McDonald Huizen op te zetten die een thuis bieden aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen. Maar ook door Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen te bouwen, waar gezinnen met een ziek kind even kunnen ontspannen in een huiselijke omgeving. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen gehandicapte kinderen onbeperkt sporten en vakantie vieren. Meer informatie: kinderfonds.nl.

Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur, daar waar cloud en connectiviteit samengaan om een veilige en omgevings relevante 'ervaring' tot stand te brengen in een wereld waarin men altijd met elkaar in verbinding staat. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.