Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nu de enige hypotheekadviesketen die z'n adviseurs gericht opleidt met een hbo-certificaat De Hypotheker juicht diplomaplicht De Jager toe

Rotterdam, 4 mei 2011 - De Hypotheker is blij met de diplomaplicht die minister De Jager verplicht wil stellen in de branche. Bas Millenaar (directeur De Hypotheker) : "Consumenten hebben recht op vakbekwame adviseurs. Het is goed dat de minister werk maakt van het verbeteren van de vakbekwaamheid voor financiële dienstverleners. Wij stellen intern al langer hoge eisen aan het opleidingsniveau van onze adviseurs." Als enige intermediair in ons land biedt De Hypotheker haar hypotheekadviseurs theoretische kennis en adviesvaardigheden die voorzien zijn van een hbo-certificaat. Eind vorig jaar rondde de eerste groep adviseurs met succes de nieuwe hbo-gecertificeerde interne opleiding van De Hypotheker af.

De interne opleiding die elke adviseur van De Hypotheker volgt voordat hij start met zijn werkzaamheden werd in 2009 officieel hbo-gecertificeerd. Het interne traject heeft een doorlooptijd van een jaar en is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Deeltijd Opleidingen (SDO). Het programma bestaat uit meerdere studieonderdelen: naast een theoriegedeelte krijgt de deelnemer diverse vaardigheden en praktijkopdrachten die van belang zijn voor een adviseursfunctie. Na het jaar volgt een interne beoordeling, plus een beoordeling vanuit de begeleidende Hogeschool. Bij een goed resultaat ontvangt de deelnemer een hbo-certificaat. Daarna kan hij zelfs een verkort traject volgen waarmee hij zijn Bachelorprogramma (hbo-diploma) kan afronden.

Millenaar: "Minister De Jager consulteert de komende maand onze branche over dit onderwerp. De Hypotheker werkt al volgens de visie van het consultatiedocument dat het ministerie voorstelt. Het is winst voor de consument als straks alle adviseurs op een hoog niveau worden opgeleid."


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor redacties

Voor meer informatie (