Ingezonden persbericht


PERSBERICHT mei 2010

De Nijmeegse Nieuwe 2011
Schrijfwedstrijd voor jongeren

Wie is het grootste Nijmeegse schrijftalent van 2011? Oftewel: Wie is De Nijmeegse Nieuwe?

Dit jaar vindt voor de derde keer De Nijmeegse Nieuwe plaats. Deze schrijfwedstrijd daagt jongeren uit aan de slag te gaan met een verhaal, poëze, songtekst, rap of reisverslag. Ze maken kans op 250 euro, optredens op het Boekenfeest en het Wintertuinfestival en verschillende andere mooie prijzen.

Vorig jaar gingen Marleen Roncken en Marjolein Visser er met deze prijzen van door. Wie zijn het dit jaar?

Iedereen tussen de 12 en 21 jaar en woonachtig in Nijmegen kan meedoen. Scholieren die niet in Nijmegen wonen, maar hier wel naar school gaan, mogen ook insturen. Er zijn twee categorieën: jong (12 t/m 16 jaar) en oud (17 t/m 21 jaar). In beide categorieën wordt een winnaar gekozen. Daarnaast wordt er tijdens de prijsuitreiking op het Wintertuinfestival ook een publieksfavoriet gekozen.

De tekst mag maximaal 1000 woorden bevatten en moet geschreven zijn in het Nederlands. Stuur je inzending vóór 1 november 2011 op naar wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl .

Vermeld bij de inzending naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Meer informatie is te vinden op www.denijmeegsenieuwe.nl.

De Nijmeegse Nieuwe is een project van Literair productiehuis Wintertuin, in samenwerking met Het Inter-Lokaal en Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen.

Schrijfwedstrijd De Nijmeegse Nieuwe

Deadline: 1 november 2011

Inzenden: wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl

Criteria: maximaal 1000 woorden, in het Nederlands



Ingezonden persbericht