Gemeente Best

4 mei Dodenherdenking

25-04-2011

Op woensdag 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. In Best wordt deze gehouden bij het monument in het Kruispark aan de Oirschotseweg en begint om 19.50 uur. Het gemeentebestuur nodigt u allen, en met name veteranen, van harte uit om bij de herdenking aanwezig te zijn. Zorg dat u om 19.45 uur aanwezig bent, het programma begint op tijd.

Dodenherdenking, kruisbeeld en daaromheen de mensen die herdenken. Bij de Nationale Dodenherdenking herdenken we alle mensen - burgers en militairen - die waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De Dodenherdenking is niet alleen een moment van stilstaan in dankbaarheid bij hen die het hoogste offer brachten, maar betekent ook een bezinning op het heden en de toekomst.

Foto: Michiel Wasmus

Herdenking bij monument Kruispark
In Best vindt de herdenking plaats bij het monument in het Kruispark aan de Oirschotseweg. De plechtigheid heeft een sober karakter. In overeenstemming met de richtlijnen van het Comité Nationale Dodenherdenking worden er geen toespraken gehouden.

De bijeenkomst begint om 19.50 uur met het spelen van koraalmuziek door harmonie St. Caecilia. Namens het gemeentebestuur wordt er een krans gelegd en jeugdleden van de Scouting leggen bloemen bij het monument. Daarna kan iedereen deelnemen aan deze bloemenhulde. Om acht uur worden twee minuten stilte in acht genomen, waarna de harmonie met 'Last Post' en het volkslied de bijeenkomst afsluit.

Het gemeentebestuur nodigt met name veteranen uit om samen stil te staan bij allen die een offer brachten.

5 mei Bevrijdingsdag
Dit jaar vindt de viering van Bevrijdingsdag niet alleen plaats bij museumpark Bevrijdende Vleugels, maar ook op het Raadhuisplein. U vindt hierover binnenkort meer informatie op deze website. Logo van de viering van 4 en 5 mei: een blauwe toorts met een rode vlam
---