Raad van State


Persagenda


woensdag 4 mei 2011

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.15 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Eersel van het bestemmingsplan 'Recreatieve Poort'. Het plan heeft betrekking op een gebied van ongeveer 3 hectare aan de Postelseweg. Tegenover het gebied ligt het recreatiecentrum Ter Spegelt. Het bestemmingsplan maakt de 'Recreatieve Poort' mogelijk, een centrale plek voor recreanten en toeristen, die er kunnen parkeren en zich laten informeren over nabijgelegen routes in de natuur. Deze voorziening zou de verderop gelegen parkeerplaats aan de Bredasebaan op den duur moeten vervangen. De exploitant van honden- en kattenpension Boslucht aan de Postelseweg is het niet eens met dit plan en is daartegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De man vindt dat de gemeente niet zou moeten meewerken aan een parkeerterrein voor het recreatiecentrum, aangezien dit centrum grotendeels illegaal zou zijn gebouwd. Ook is hij niet overtuigd dat het plan financieel uitvoerbaar is. (zaaknummer 201006820/1)

12.15 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Groningen van het bestemmingsplan 'Helpman'. Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt begrensd door de sportvelden en de Rooms Katholieke begraafplaats aan de noordkant, de Hora Siccamasingel aan de westkant, de Van Ketwich Verschuurlaan en de Goeman Borgesiuslaan aan de zuidkant, de Troelstralaan en de Haydnlaan aan de oostkant. Het plan maakt het mogelijk om in de voortuinen van woningen vlaggenmasten te plaatsen van maximaal 6 meter hoog. De bewoners van de Verlengde Hereweg zijn het hier niet mee eens. Zij hebben geen bezwaar tegen de vlaggenmasten als die worden gebruikt voor de nationale driekleur, maar zij vrezen dat de masten vooral worden gebruikt voor reclamevlaggen. Dat past volgens hen niet in de omgeving. Daarom komen zij tegen het plan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 201100460/1)