ProLogis verlengt verplicht inschrijvingsbod voor alle aandelen ProLogis European Properties

Persbericht van PR Newswire

DENVER, May 4, 2011 /PRNewswire/ --

PLD International LLC
4545 Airport Way
Denver, Colorado 80239, VS

ProLogis , een burgerlijke vennootschap voor onroerende belegging onder de wetgeving van Maryland met het hoofdkantoor in Denver, Colorado, VS ("PLD"), maakt vandaag bekend het verplichte inschrijvingsbod (het "bod") te verlengen voor alle gewone aandelen en converteerbare preferente aandelen die niet direct of indirect in eigendom zijn van PLD, van ProLogis European Properties ("PEPR"), een fonds commun de placement geregistreerd in Luxemburg met zetel in het Groothertogdom Luxemburg, 34-38, avenue de la Liberte, L-1930 Luxemburg. Op 3 mei 2011 werd de motivatie van PEPR gepubliceerd, dit in verband met het verplichte inschrijvingsbod van ProLogis zoals beschreven in het bod bekend gemaakt op 22 april 2011. Om alle aandeelhouders van PEPR in de gelegenheid te stellen om de motivatie van PEPR in overweging te kunnen nemen, heeft ProLogis besloten, na overleg met en met toestemming van de Luxemburgse CSSF, de geldigheidsduur van het bod te verlengen van 6:00 pm CET op 6 mei 2011 naar 6:00 pm CET op 11 mei 2011.
PLD bevestigt dat alle andere financiële bepalingen van het bod zoals bekend gemaakt op 14 april 2011 onveranderd blijven. Naar verwachting wordt het eindresultaat van het bod bekendgemaakt op 11 mei 2011. Naar verwachting wordt een en ander verrekend op 18 mei 2011. "Wij geloven dat het onvoorwaardelijke verplichte inschrijvingsbod van ProLogis de investeerder in PEPR de keus biedt tussen ofwel het behalen van zekere en directe waarde uit het aanbieden van hun aandelen ofwel het behalen van mogelijk voordeel van PEPR op de lange termijn door aan te blijven als investeerder. ProLogis biedt alle aandeelhouders liquiditeit met dit bod, maar is geheel van plan om als belangrijke eigenaar en beheerder van PEPR aan te blijven. Dit met het oog op de waarde op de lange termijn voor PEPR ten voordele van alle aandeelhouders die ervoor kiezen om te blijven investeren in PEPR," zegt CEO van ProLogis Walter C. Rakowich.
Het inschrijvingsdocument is gepubliceerd door PLD International LLC, een volle dochter van PLD, en werd op 21 april 2011 goedgekeurd door de Commission de Surveillance du Secteur Financier in Luxemburg en de AFM in Nederland werd op de hoogte gesteld. Het inschrijvingsdocument is beschikbaar voor het publiek bij RBS Global Banking (Luxembourg) S.A., 46, avenue J-F Kennedy, L-1855 Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg en bij The Royal Bank of Scotland N.V., afdeling Equity Capital Markets/Corporate Actions, HQ 3130, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, Nederland, e-mail: corporate.actions@rbs.com. Het document kan worden nagelezen op de volgende website: http://www.prologis.com. De financiële bemiddelaars aangesteld ter assistentie bij dit bod en die kunnen worden benaderd voor hulp en die de acceptatieformulieren met betrekking tot het bod zullen accepteren, zijn:

-- In het Groothertogdom van Luxemburg: RBS Global Banking (Luxembourg) S.A. - Tel: +352-270-330-1
-- In Nederland: The Royal Bank of Scotland N.V. - Tel: +31-20-464- 3707
(of een gratis nummer vanuit de Europese Unie: 00-800-3882-4743)

Verdere informatie over de verwerking van acceptatieformulieren en de verrekening van het bod staat in het inschrijvingsdocument. Over PEPR
ProLogis European Properties, of PEPR, is een van de grootste pan-Europese eigenaren van hoogwaardige distributie- en logistiekfaciliteiten. PEPR werd in 1999 opgericht als een closed end, onroerend goed beleggingsfonds, dat extern beheerd wordt door een dochteronderneming van ProLogis , een toonaangevende, internationale leverancier van distributiefaciliteiten. In september 2006 werd PEPR genoteerd op Euronext Amsterdam. Per 31 december 2010 houdt PEPR 232 gebouwen in portefeuille, met 4,9 miljoen vierkante meter in 11 Europese landen met een marktwaarde van 2,8 miljard euro. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 94,5 procent en gemiddeld 3,4 jaar te gaan tot de volgende lease-interim of 5,3 jaar tot de volgende lease afloopt.
Over ProLogis
ProLogis is een toonaangevende leverancier van distributiefaciliteiten met meer dan 435 miljoen vierkante voet (40 miljoen vierkante meter) aan industriële ruimte die beheerd worden in markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf least haar industriële faciliteiten aan meer dan 3.800 klanten waaronder producenten, verkopers, transportbedrijven, derde partij logistiekleveranciers en andere bedrijven met grote distributiebehoeften. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar http://www.prologis.com.




Razende Robot Reporter