Politiebond ACP

LFNP-spreekuren: Scherp op taakaccenten

In overleg met de politievakbonden zijn op landelijk niveau afspraken gemaakt over de brief uitgangspositie in relatie tot de invoering van het Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie (LFNP). Tijdens de ACP-spreekuren van dinsdag 26 april tot en met woensdag 4 mei is gebleken dat niet elk korps de taakaccenten in de brief heeft opgenomen.

In de brief vanuit de werkgever zou het volgende moeten staan: de functiebeschrijving die op de betreffende politiecollega van toepassing is, eventuele taakaccenten en een weergave van bijzondere situaties en afspraken. Wat tijdens de spreekuren van de ACP in de regio's opviel, is dat veel korpsen onder andere de taakaccenten niet hebben benoemd in de brief. Deze zijn wel van belang voor de matching in het najaar.

Advies of bedenkingen?

De ACP adviseert politiemensen, van wie de taakaccenten niet in de brief uitgangspositie zijn benoemd, hierover contact op te nemen met de Coördinator Individuele Belangenbehartigers (CIBB) in de eigen regio (kijk op www.acp.nl/actueel). Ook het ontbreken van vermelding van bijzondere situaties, zoals detachering en loopbaantrajecten, dienen collega's kenbaar te maken aan de CIBB'er. Let op: werkzaamheden binnen de ME en TGO's hoeven niet te worden opgenomen in de brief. De ACP wil bovendien wederom duidelijk stellen dat het omzetten van de huidige functieomschrijvingen naar functies uit het LFNP niet betekent dat de dagelijkse werkzaamheden van politiemedewerkers zullen veranderen.

Complimenten en bedankje

Behalve bovengenoemde zaken kan de ACP met tevredenheid stellen dat de spreekuren in de regio's goed bezocht zijn. Het was bovendien goed om te zien en te horen dat de voorlichting en het advies van de ACP werd gewaardeerd. Ook konden politiemensen met vragen over het LFNP contact opnemen met het hoofdkantoor van de ACP. Vanaf deze plek vangen verschillende kaderleden al een aantal dagen de vragen over het LFNP via de telefoon op. De ACP wil al deze collega's, onder wie de kaderleden en de IBB'ers, complimenteren en ontzettend bedanken voor hun inzet.

Checklist

Ondanks het feit dat vandaag (woensdag 4 mei) het laatste LFNP-spreekuur van de ACP plaatsvindt, kunnen collega's uiteraard ook na vandaag nog bij de ACP terecht voor advies of ondersteuning. Je kunt met vragen onder andere contact opnemen met de coördinator IBB in de eigen regio. Politiecollega's die zich nog afvragen of functieonderhoud zinvol is, verwijst de ACP door naar de digitale checklist op www.acp.nl/checklist

Tijdelijke regeling functieonderhoud politie

De politievakbonden hebben overigens eind vorige week in overleg met de minister van Veiligheid & Justitie overeenstemming bereikt over de Tijdelijke regeling functieonderhoud politie. De officiële tekst van deze regeling kun je als PDF-bestand onderaan dit artikel downloaden.
---

03/05/11 16:41

---

Bestanden:
Concept_Tijdelijke_regeling_functieonderhoud_politie.pdf