Provincie Drenthe

Afsluiting N386 ter hoogte van De Groeve

In de periode vanaf 2 mei tot 23 juli 2011 worden reconstructie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de N386, in en nabij de bebouwde kom van De Groeve. Het betreft de 2e fase van het lopende project in De Groeve.

Bestaande asfaltverhardingen worden vervangen. Verder worden werkzaamheden uitgevoerd in het kader van vervanging van de riolering en van water-, gas- en electriciteitsleidingen.

In verband met genoemde werkzaamheden moet rekening worden gehouden met tijdelijke verkeersmaatregelen voor de N386. De maatregelen kunnen bestaan uit inhaalverboden, gewijzigde maximumsnelheden, geslotenverklaringen en regeling van het verkeer met verkeerslichten.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen:
* Vanaf 2 mei tot 14 mei 2011 is één rijstrook van de N386, gedeelte tussen de brug Oostermoerse Vaart en de grens met de provincie Groningen, afgesloten voor het verkeer. Het (brom)fietsverkeer wordt met borden omgeleid. De afwikkeling van het overige verkeer wordt geregeld met verkeerslichten

* Vanaf 16 mei tot 23 juli 2011 wordt de N386 vanaf de aansluiting De Dijk tot de grens met de provincie Groningen in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Zowel het (brom)fietsverkeer als het overige verkeer wordt omgeleid via met borden aangegeven routes. De percelen gelegen aan de af te sluiten gedeelten van de N386 blijven zoveel mogelijk voor aanwonenden, bedrijven en/of gebruikers bereikbaar, maar zullen op sommige momenten moeilijk of tijdelijk niet toegankelijk zijn.

De weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering van het werk beïnvloeden. De maatregelen zijn van kracht gedurende de periode, dat de desbetreffende borden en/of lichten zijn geplaatst, al naar gelang dat voor de uitvoering van het werk zal zijn vereist.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer R.I. Madhloom van de afdeling Wegen en Kanalen, telefoonnummer (0592) 36 53 20. U kunt ook www.verkeer.drenthe.nl of http://www.tynaarlo.nl/ raadplegen.