Gemeente Sluis


wijziging sanering dieselolietanks bij agrarische bedrijven

In week 5 van dit jaar heeft op deze gemeentelijke informatiepagina's een artikel gestaan over het keuren van bovengrondse dieselolietanks zonder installatiecertificaat bij agrarische bedrijven.

Hierin werd vermeld dat op basis van het Besluit landbouw milieubeheer de tanks die niet gekeurd waren per 1 juni 2011 een entreekeuring moeten ondergaan of indien dit niet mogelijk is in verband met het ontbreken van een mangat deze buiten gebruik gesteld moet worden. Niet agrarische bedrijven moeten dit, zoals staat vermeld in het Activiteitenbesluit, echter pas per 1 januari 2015. Door deze differentiatie is discussie ontstaan en heeft de Staatssecretaris van milieu aangekondigd dat hij de overgangstermijn voor de sanering van de dieseltanks bij agrarische bedrijven gaat verlengen tot 1 januari 2015. Dit wil hij opnemen in de wijziging van het Activiteitenbesluit waarin ook de agrarische activiteiten geregeld zullen worden en met terugwerkende kracht gelden. Het gewijzigde Activiteitenbesluit met de agrarische activiteiten zal waarschijnlijk op 1 januari 2012 in werking treden.
Zowel voor de agrarische als de niet agrarische bedrijven geldt dus een overgangstermijn voor de sanering van dieselolietanks tot 1 januari 2015.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.infomil.nl of neem contact op met de gemeente Sluis, afdeling Publiekszaken, mevrouw Van Leening, op dinsdag, woensdag en donderdag via tel. 0117 - 457 231.