Gemeente Ede

dinsdag, 3 mei 2011

College wil stichting Voorwerk voorlopig voortzetten

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad vragen om akkoord te gaan met het voorstel om stichting Voorwerk voorlopig te handhaven (2011 en 2012).

Stichting Voorwerk is in september 2007 opgericht als wijkwerkbedrijf van de gemeente Ede. Dit om invulling te geven aan de gemeentelijke doelstelling om instroom in de uitkering te beperken en uitstroom naar werk te vergroten. De opdracht aan Voorwerk liep tot aan 2011.

In de lange termijn planning was opgenomen dat er een evaluatie zou plaatsvinden van de positie en eventuele voortzetting van Voorwerk. In verband met de komst van de nieuwe Wet werken naar vermogen, staat echter de positionering van alle partijen binnen de sociale zekerheid ter discussie.
Een notitie hierover wordt in het najaar verwacht. Er is daarom besloten dit moment te gebruiken om een tussenstand rond Voorwerk te geven. Op basis hiervan stelt het college voor om Voorwerk in 2011 en 2012 voort te zetten. Zo kan al zoveel mogelijk ingespeeld worden op de eisen die de nieuwe Wet werken naar vermogen stelt. Deze jaren gebruiken we om te bouwen aan een nieuwe infrastructuur rond de sociale zekerheid.