Gemeente Waddinxveen


Straatnamen nieuwe Centrum Waddinxveen

De Straatnamencommissie heeft op 28 april 2011 de naam van het plein en de straatnamen van het nieuwe Centrum in Waddinxveen vastgesteld. Daarmee zijn ook de winnaars van de straatnamenwedstrijd Centrumplan die de gemeente heeft uitgeschreven, bekend.

De winnaars
De gemeente heeft in totaal 92 inzendingen ontvangen. De Straatnamencommissie heeft vier ingezonden straatnamen overgenomen:
* Promenade: ingezonden door Albert BosschaÂ
* Tussenzicht: ingezonden door Lida KalfsbeekÂ
* Doorsteek: ingezonden door Peter RubelingÂ
* Binnendoor: ingezonden door Margreet Zandbergen.

Gouweplein is de naam van het plein die door de Straatnamencommissie is vastgesteld. Deze naam zat niet bij de inzendingen. Wel is besloten om de ingezonden straatnaam âGouwestraatâ te nomineren die is ingezonden door Richard van der Ark.

De Straatnamencommissie heeft daarnaast uit de inzendingen âHoutstaatâ overgenomen voor de naam van de straat tussen Parc Houtzicht en het Burgemeester Warnaarplantsoen. Twee Waddinxveners hebben deze naam ingezonden: Karin Nap en Ruud Groot. Ook zij krijgen een prijs. Â

plattegrondje centrum met vastgestelde straatnamen

Op de tekening staan alle vastgestelde straatnamen en de vastgestelde naam van het plein aangegeven.

Prijsuitreiking
Inmiddels zijn alle winnaars benaderd door de gemeente. In verband met de meivakantie worden zij op een later tijdstip uitgenodigd om hun prijs feestelijk in ontvangst te nemen.

Deelnemers en juryleden, bedankt!
Langs deze weg wil de gemeente alle deelnemers bedanken voor de vele suggesties. Ook wil de gemeente Léonie Laurs, voorzitter van het Wijkplatform Zuid & Oost, en Henk de Bas, voorzitter van de OVW, bedanken voor hun deelname in de jury van deze wedstrijd. Â