Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.05 uur

Utrecht, 04-05-2011

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een motor.

Rond 08.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een motor op de Tractieweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij een 52-jarige motorrijder uit Maarssen en een 47-jarige automobilist uit Meerkerk aan. De motorrijder werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Mishandeling

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag werd een man mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg rond 02.20 uur een melding dat er op de Damstraat een persoon zou staan met een bebloed gezicht. De agenten gingen direct ter plaatse en daar bleek dat de 18-jarige man uit Utrecht was geslagen. De man was vanaf de Amsterdamsestraatweg in de richting van de Daalsetunnel gelopen. Bij het oversteken van de Vleutenseweg naar de Damstraat, werd hij uit het niets geslagen door een man met een capuchon over zijn hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van mishandeling jongetje op Hoog Catharijne

Utrecht De politie IJsselland is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die op donderdag 24 maart plaatsvond in winkelcentrum Hoog Catharijne.

Het slachtoffer was een circa 7-jarig jongetje. Hij werd mishandeld door een volwassen man. Het misdrijf vond plaats tussen circa 16.25 en 16.40 uur. Uit diverse verklaringen kan worden opgemaakt dat de mishandeling begon op Achter Clarenburg waar de man met het jongetje het winkelcentrum inliep. Ook op de route door het winkelcentrum richting het Centraal Station werd het slachtoffertje meerdere malen op grove wijze door de man mishandeld. Diverse mensen waren getuige van het misdrijf en enkelen hebben geprobeerd de man tegen te houden. Inmiddels is bekend dat de man en het kind afkomstig zijn uit Deventer.

Dit korps heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met mensen die (ook) getuige zijn geweest van de mishandeling. Met name de mensen die getracht hebben de man te stoppen, wordt verzocht te bellen met politie IJsselland via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Bel M Meld Misdaad Anoniem). Ook anderen die informatie hebben voor het onderzoeksteam kunnen uiteraard bellen.

Vermoedelijk brandstichting

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag werd een auto vermoedelijk in de brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de Kassandradreef. De agenten gingen ter plaatse en troffen daar de vermoedelijk in brand gestoken auto. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.