Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 04-05-2011

Bijna omvergereden

BAARN- Op dinsdagochtend werd een agent bijna omver gereden door een onbekend gebleven automobilist.

Omstreeks 11.45 uur waren twee agenten aan het controleren op de geslotenverklaring aan de Eemweg. De bestuurder van een groene Renault Clio met frans kenteken kreeg een stopteken van een agent. De auto stopte en de agent liep op de auto af. Op dat moment gaf de bestuurder, licht getint met een bol gezicht, vol gas en reed hard weg. De agent moest opzij springen om niet geraakt te worden. Via de Geerenweg verdween de auto. Uit voorlopig onderzoek is vast komen te staan dat deze auto, en vermoedelijk ook de bestuurder, even daarvoor betrokken was geweest bij een winkeldiefstal aan de Zuidpromenade. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewond bij aanrijding

BAARN- Op dinsdagmiddag raakte een fietser gewond bij een aanrijding. Omstreeks 17.00 uur stak een 12-jarige meisje uit Baarn De Geerenweg over. Een 56-jarige automobilist uit Bunschoten kon haar niet meer ontwijken. Het meisje kwam met haar bovenlichaam op de voorruit van de auto terecht en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Uiteindelijk kon zijn met een gekneusd been weer naar huis.

Lastige man

SOEST- Op dinsdagavond werd een man aangehouden omdat hij meerdere personen had bedreigd. Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie de melding dat een 49-jarige man uit Soest meerdere personen mondeling had bedreigd bij een winkel aan de Tamboerijn. De man werd gezien door de agenten en hij werd direct aangehouden.