Gemeente Veenendaal


Veenendalers gemotiveerd om kunststof gescheiden te houden

De gemeente Veenendaal heeft een extern bureau onderzoek laten doen naar de mening van Veenendaalers over de gescheiden kunststofinzameling. De resultaten zijn positief. 98% van de inwoners is op de hoogte van de gescheiden kunststofinzameling. 75% is tevreden over de huidige maandelijkse inzameling aangevuld met verzamelcontainers voor hoogbouw. De meeste inwoners vinden het apart houden van het kunststof goed voor het milieu en een kleine moeite.Â

Plastic Hero Suggesties
Suggesties die gedaan zijn voor verdere verbetering zijn onder meer: een kliko voor de inzameling van kunststof, meer verzamelcontainers, vaker inzamelen, sterkere zakken en een betere verkrijgbaarheid van inzamelzakken. Naar aanleiding van deze laatste suggestie zijn de inzamelzakken inmiddels ook verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

Welk kunststof
Voor 25% van de inwoners is het niet altijd duidelijk welk kunststof nu wel of niet in de inzamelzakken mag. Landbouwplastic, plastic speelgoed en chipsverpakkingen horen niet thuis in de zak voor kunststofinzameling.