Ingezonden persbericht


Queens of the Stone Age naar Groningen

Queens of the Stone Age - correctie: voorverkoopdatum 25 februari

woensdag 4 mei 2011
De Oosterpoort, Grote zaal
Entree: ¤ 40 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20:30 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 25 februari 2011 om 10.00 uur via Ticketservice Nederland of kassa De Oosterpoort.

Naar aanleiding van het herverschijnen van het (ongetitelde) debuutalbum uit 1998 speelt de Amerikaanse rockband Queens of the Stone Age (QOTSA) in mei maar liefst 3 Nederlandse clubshows. QOTSA speelt op 4 mei in de Oosterpoort (Groningen), op 14 mei in de Effenaar (Eindhoven) en op 15 mei in Paradiso (Amsterdam). Het debuutalbum komt opnieuw uit op 7 maart 2011.

De rockband onder leiding van gitarist/zanger Josh Homme gaat grotendeels werk spelen van het in 1998 uitgekomen album. Queens of the Stone Age werd in 1998 opgericht door Homme en groeide uit tot één van de meest aansprekende rockbands van de afgelopen 10 jaar. Met name het album 'Songs for the Deaf' uit 2002 zorgde ervoor dat de band de hele wereld overvloog voor grote shows en festivalconcerten. Eind 2011 staat er een nieuw QOTSA album gepland.

Afgelopen jaar had Homme nog groot succes met Them Crooked Vultures, een superband waar naast hijzelf ook Dave Grohl (Foo Fighters) op drums en John Paul Jones (Led Zeppelin) op bas in spelen. Ook voor QOTSA was Homme muzikaal actief in de nu tot cult verheven stoner rockband Kyuss, die op dit moment -zonder oprichter Homme- bezig is aan een reünietour. Kyuss ging op initiatief van Homme in 1995 uit elkaar.

Het al enige jaren niet meer verkrijgbare debuutalbum van QOTSA wordt op 7 maart door Homme's eigen RekordsRekords in samenwerking met Domino Records heruitgegeven met 3 tracks die origineel niet op het album stonden: 'The Bronze', 'These Aren't the Droids Your Looking For' en 'Spiders and Vinegaroons'. Deze nummers stonden op verschillende EP's uit dezelfde tijd als het debuut. Bovendien worden alle nummers opnieuw gemasterd.




Ingezonden persbericht