Ingezonden persbericht


http://www.vastned.nl/Upload/PersberichtenMailing/VNR%20Persbericht%20aandeelhouderscirculaire%202011.pdf

Persbericht

VASTNED RETAIL MAAKT AGENDA AVA
2011 BEKEND

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van VastNed Retail (VNR) zal plaatsvinden op 4 mei 2011 vanaf 11.00 uur in het Novotel Rotterdam Brainpark te Rotterdam.

Naast vaststelling van de jaarrekening 2010, is een belangrijk agendapunt de goedkeuring van de voorgestelde beëindiging van de samenwerking met VastNed Offices/Industrial (VNOI).
De voorgenomen beëindiging van de samenwerking met VNOI is op 25 februari 2011 bekend gemaakt. Het management en de beide Raden van Commissarissen zijn van mening dat, gelet op de specifieke situatie in de vastgoedmarkten waarin beide fondsen opereren, het aanbrengen van een eigen managementfocus nu de voorkeur verdient.

De nieuwe Directie van VNR zal bestaan uit Taco de Groot als CEO en Tom de Witte als CFO. Beide heren maken deel uit van de Directie van VastNed Management, dat thans nog de directie voert over zowel VNR als VNOI.

De huidige CEO van VastNed Management, Reinier van Gerrevink, blijft op verzoek van de Raden van Commissarissen van VNR en VNOI tot eind 2011 in dienst van de vennootschap om de overgang naar de nieuwe directies waar nodig te ondersteunen. Indien de voortgang van de beoogde splitsing zulks toestaat, zal hij in goed overleg met de Raden van Commissarissen van beide fondsen zijn rol als CEO eerder neerleggen. De respectieve Raden van Commissarissen van de fondsen beoordelen nu een beëindigingovereenkomst op basis van de bepalingen in de arbeidsovereenkomst van de heer Van Gerrevink. Hierin is een beëindigingsvergoeding opgenomen die in lijn ligt met het daarover vastgelegde in de arbeidsovereenkomst. In de aandeelhouderscirculaire zijn hierover meer details opgenomen.

De Raad van Commissarissen van VNR zal ongewijzigd blijven. Aangezien in mei 2012 het mandaat van de heer N.J (Klaas).Westdijk, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, eindigt wegens het vervuld hebben van het maximale aantal termijnen, zal de Raad van Commissarissen in het eerste kwartaal van 2012 de gewenste omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen opnieuw beoordelen.
Op de agenda van de AVA staat behalve de beëindiging van de samenwerking met VNOI ook het verslag over 2010 en de (her)benoeming van een lid van de Raad van Commissarissen.

De volledige agenda met aandeelhouderscirculaire is te vinden op www.vastned.nl, onder , . Het Jaarverslag over
2010 is eveneens op de website te vinden onder , .

Rotterdam, 22 maart 2011