Gemeente Uithoorn

4 meiherdenking bij het Stilte Monument

Het comité 4 meiherdenking Uithoorn nodigt iedereen uit om aanwezig te zijn bij de plaatselijke herdenking en bloemen of een bloem mee te nemen.

foto dodenherdenking-uithoorn Stiltemonument (2009) De bijeenkomst wordt gekenmerkt doordat er niet alleen wordt stilgestaan bij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij al die slachtoffers van oorlogen daarna, of bij slachtoffers gevallen op straat. Het thema van dit jaar is dan ook "Vrijheid op straat". Naast een toespraak van burgemeester Oudshoorn zijn er dit jaar bijdragen van leerlingen van De Regenboog en van bewoners van de Europarei. De korte bijeenkomst wordt afgesloten met een verhaal waarin aandacht is voor het leed uit De Oorlog.
We komen bijeen bij het Oranjepark om 19.30 uur. Daarvandaan lopen trommelaars van KNA voorop in een Stille Tocht naar het Stilte Monument bij de Thamerkerk aan de Amstel. Vanaf 19.55 uur is daar een kort programma met twee minuten stilte, het zingen van het Wilhelmus en luisteren naar proza. Voor hen die slecht ter been zijn staan stoelen klaar. Koperblazers van KNA verlenen muzikale medewerking.

Nadat burgemeester en wethouders een krans hebben gelegd is er voor iedereen gelegenheid om bloemen op het Stilte Monument te leggen. Het comité 4 meiherdenking Uithoorn hoopt dat er veel mensen, ouderen, jongeren en ouders met hun kinderen, aanwezig zullen zijn.

Laatst gewijzigd: 26 april 2011